Hagyd a tortabevonókat! Így lesz fényes, tökéletes a házi készítésű csokimáz
A legegyszerűbb sütiket is feldobhatod saját készítésű csokimázzal. Két egyszerű variációt is mutatunk.

Hagyd a tortabevonókat! Így lesz fényes, tökéletes a házi készítésű csokimáz
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A csokimázat többféleképpen elkészítheted, a legegyszerűbb, ha étcsokit olvasztasz meg. Továbbá kakaóporból is remek sütibevonót kapsz. Ha nemcsak az fontos, hogy szépen, egyenletesen tudd vele bevonni a sütit, de az íze is számít, ezekben a variációkban nem fogsz csalódni. 

Házi csokimáz

Hozzávalók

Kakaós mázhoz

  • 10 dkg porcukor
  • 8 dkg vaj
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 1 evőkanál forró víz

Tejszínes, csokis máz

  • 10 dkg étcsoki
  • 5 dkg vaj
  • 2 csepp olaj
Recept idők

Elkészítés:

Ha a kakaóporból készülő máz mellett döntesz, a vajat vágd kisebb darabokra, és rakd egy lábosba. Olvaszd össze a cukorral és a kakaóval. Ha túl sűrű, hígítsd egy-két evőkanál forró vízzel. Ha kezd hólyagosodni, húzd le a tűzről. Még melegen öntsd a sütire, és széles késsel kend egyenletesre.


Az olvasztott variációhoz az étcsokit tördeld egy lábosba, és gőzfürdő felett olvaszd össze a vajjal, majd csepegtess hozzá olajat, hogy szép fényes legyen. Egyengesd a sütire, és hagyd szobahőmérsékleten megdermedni. Ha nincs időd vagy türelmed megvárni, míg megköt, tedd a hűtőbe.

Ezt is szeretjük