Házi, roppanós amaretti: az olaszok isteni mandulás macaronja
Az olasz családok hétköznapi, kedvenc édességét, az amarettit akár te is elkészítheted, és még liszt sincs benne.
Az amaretti isteni mandulás, kívül roppanós, belül ragacsos keksz, amit addig kapkodsz egymás után, amíg el nem fogy a tálról. Ételérzékenyeknek és családtagjaiknak külön öröm, hogy az eredeti amaretti gluténmentes. Itt tehát az újabb bizonyíték arra, hogy a liszt nélkül készült sütemény önmagában is teljes értékű finomság lehet. Az anyagok összeállítása után a tésztát néhány órát pihentesd a hűtőben.
Házi amaretti
Hozzávalók
- 30 dkg darált mandula
- 30 dkg porcukor
- 4 db tojásfehérje
- 3 teáskanál Amaretto likőr
- 0.5 teáskanál vaníliaaroma
- 0.5 teáskanál fahéj
Elkészítés:
A tojásfehérjéket robotgéppel verd kemény habbá, közben add hozzá a likőrt és a vaníliaaromát. Egy másik tálban vegyítsd a darált mandulát, a porcukrot és a fahéjat. Fakanállal, óvatos mozdulatokkal keverd a tojásfehérjéhez. Akkor jó, ha könnyen formázható. Ha túl nedves a tészta, adj hozzá még egy kis mandulát. Hűtőben pihentesd néhány órát vagy akár egy egész éjszakát.
Ezt követően melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és egy tepsit bélelj ki sütőpapírral. A tésztából halmozz teáskanálnyi gombócokat egymás mellé a tepsibe, és nedves tenyérrel kicsit lapítsd el. Süsd 12-15 percig a kekszeket, amíg a külsejük ropogósra pirul, a belsejük azonban finom ragacsos marad.
A csupa csoki brownie-keksz is különlegesség, és nagyon egyszerű.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció