A klasszikus hawaii csirkemell receptje: a sós és édes tökéletes kombinációja
Ha szereted a gyümölccsel és fűszerekkel bolondított húsokat, a hawaii csirkemellet is tervezd be legközelebb a menübe!
A gyümölcs és a hús remek párosítás, a csirkemellet szeretjük szilvával, barackkal, almával és ananásszal is. Az édes és a sós ízek keveredése különösen finom eredményt hoz, sőt a sajt is jól megfér a hús tetején. A hawaii csirkéhez lehetőleg karikázott ananászszeleteket vásárolj.
Hawaii csirkemell
Hozzávalók
- 50 dkg csirkemell
- 30 dkg ananász (konzerv)
- 20 dkg reszelt sajt
- 20 dkg sonka
- só
- bors
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A húst szeleteld fel, és fűszerezd sóval, borssal. Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, és pirítsd benne három-három percig a hús mindkét odalát. Szedd ki, majd a visszamaradt zsiradékban süsd egy-két percig az ananászt is.
Rakd egy tepsi aljára a csirkemellszeleteket, fedd be egy-egy szelet sonkával, és helyezd rá az ananászt. Végül takarj be mindent reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 190 fokon süsd körülbelül 15 percig, amíg a sajt meg nem olvad, és szép piros nem lesz. Tálaláskor még zöldfűszerekkel is megszórhatod.
A csirke jó paprikásan, egészben sütve, ropogós bundában és különféle szószokkal is. Nézd meg a jobbnál jobb recepteket!
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció