Zöldségekkel, sajttal töltött csirkemell: süsd meg Hasselback módra
Ha legközelebb csirkemellet készítesz, így csináld! Pofonegyszerű, mégis csábító, és tele van mindenféle jóval.
Akárcsak a Hasselback-krumplit, a csirkét is precízen, harmonikaszerűen kell bevagdosni. Nagyon változatosan tálalható, friss zöldségekkel, zöldfűszerekkel és sajttal minden igény kielégít. Kívül ropogósra, belül omlósra sül, és nem szárad ki. Újra és újra el fogod majd készíteni.
Hasselback csirkemell
Hozzávalók
- 4 db csirkemell
- 8 szelet mozzarella
- 2 db paradicsom
- 0.5 db cukkini
- 2 teáskanál olívaolaj
- só
- bors
- bazsalikom
Elkészítés:
A csirkemellet öblítsd le, és papírtörlővel itasd le róla a nedvességet. Egy éles késsel vagdosd be a húst háromnegyedig. Arra ügyelj, hogy ne vágd át a húst. Szórd meg bazsalikommal, sóval és borssal. A zöldségeket öblítsd le, és szeleteld karikákra.
Töltsd meg a csirkemell mélyedéseit a cukkinivel, a paradicsommal és a sajttal. Egy tepsit kenj ki kevés olajjal, és rakd bele a húsokat. Önts alájuk kevés vizet, és fóliázd le. Süsd 180 fokon 30-35 percig. Amikor a csirkemell már puha, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg.
Az édesburgonyát is bevagdoshatod, és önmagában, köretként is kitűnő választás.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció