A legfinomabb házi szörp hársfavirágból
Készítsd el otthon!
A hársfavirágból készített szörp még nem annyira elterjedt, mint a bodza, de érdemes kipróbálni.

Ez is érdekelhet

Ki ne szeretné előre látni a jövőt? (x)

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Borozzunk együtt: legyél trendszetter, válaszolj, nyerj! (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Bonyodalom a Hotel Numerában. (x)

beauty and style

Annyira megváltozott Bella Hadid, hogy sokan nem hiszik el, hogy nem plasztikáztatott »

A pulóver még soha nem volt ennyire nőies: már nem a farmer a legjobb barátja »

Amiért a tej nem jó a bőrnek: tudományosan is igazolva »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az otthon készített szörp íze messze veri a boltban kapható szirupokét, ráadásul minden alkalommal, amikor fogyasztod, elégedett mosollyal nyugtázhatod, hogy milyen finomat készítettél.

Kipróbálhatod olyan változatban is, hogy a cukor negyedét karamellizálod, így nagyon szép, borostyános színe lesz a kész szörpnek. A cukor, a virágok és a víz mennyiségét kedved szerint változathatod, annak függvényében, hogy sűrűbb, édesebb vagy könnyebb szörpöt szeretnél.

Hársfavirágszörp

Hozzávalók:

  • 5-6 marék hársfavirág
  • 2 citrom
  • 2,5 kg cukor
  • 5 liter víz
  • 1 késhegynyi nátrium-benzoát
  • 1 késhegynyi citromsav

Elkészítés ideje:

Öt nap.

Elkészítés menete:

Ha már készítettél virágból szörpöt, sok meglepetés nem érhet. A virágokat úgy gyűjtsd össze, hogy figyeld, nincsenek-e bennük olyan élőlények, amiket mérsékelt élvezettel tudnál csak fogyasztani. Ha beszerezted a főzéshez szükséges terményeket, mosd át őket a biztonság kedvéért, majd egy jó nagy üvegben helyezd el őket. A vízből és a cukorból főzz szirupot, ehhez lassú tűzön melegítsd a vizet, add hozzá a cukrot, és addig kevergesd, amíg teljesen fel nem oldódik a cukor. Ha ez megvan, vedd le a tűzről.

A citromokat tisztítsd meg, darabold fel, majd tedd a virágok mellé az üvegbe, a citromsav társaságában, aztán öntsd fel ezt az egészet a sziruppal. Takard le valamivel az üveget, tedd hűvös, árnyékos helyre, minden nap keverd át, és nagyjából az ötödik alkalom után már jó is lesz. Ekkor adagold kisebb üvegekbe, tartósítsd nátrium-benzoáttal, és élvezzétek az ízét bármikor.

Isteni sütemények nem csak tea mellé

Egy finom, hűs szörp mellé éppen olyan jólesnek az édes, ropogós teasütemények, mint télen a forró ital mellé.

Ezt is szeretjük