Sűrű, háromhagymás leves: isteni immunerősítő

Ez a háromhagymás leves kevés alapanyagból gyorsan elkészül, és felturbózza az immunrendszeredet.

Háromhagymás leves

A hagymaleves minden évszakban tökéletes. Nem kell agyonfűszerezni, elég bele a só és a bors, a tejszínnek köszönhetően pedig finom selymes lesz. Tálalhatod cipóban, pirított zsemlekockával, baconnel megszórva.

Háromhagymás leves

Hozzávalók

  • 2 db póréhagyma
  • 2 db vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejszín
  • 1 l húsleves
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál liszt
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A hagymákat pucold meg, mosd meg, és vágd nagyon apróra. Az olajat hevítsd fel, dobd rá a póré- és a vöröshagymát, majd párold üvegesre. Szórd meg liszttel, sóval, borssal, és öntsd fel a húslevessel. Amikor már majdnem puha, add hozzá a zúzott fokhagymát.
Kis lángon főzd pár percig, majd pépesítsd botmixerrel. Csorgasd hozzá a tejszínt, és rottyantsd össze egy-két perc alatt, majd még forrón tálald. 
A kelkáposzta-krémlevest kóstoltad már? Krumplival még laktatóbbá teheted. 

Ezt is szeretjük