Háromhagymás krémleves: igazi immunerősítő finomság a hideg őszi napokra
Egy nagy tányér háromhagymás krémleves garantáltan átmelegít a hideg, esős őszi estéken.

haromhagymas
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A hagymában sokféle vitamin és ásványi anyag található, ezért kiváló természetes immunerősítő a megfázásos őszi időszakban. Egy nagy tányér krémleves, amelybe háromféle hagymát tettél, jót tesz a szervezetednek, emellett pedig nagyon finom, és jól átmelegít. Még jobban esik, ha tálaláskor reszelt sajttal dúsítod.

Háromhagymás krémleves receptje

Hozzávalók:

  • 5 dkg reszelt sajt
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 db újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 l alaplé (kockából is lehet)
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 csipet szerecsendió
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A vöröshagymát pucold meg és kockázd fel. A fokhagymát aprítsd fel, az újhagymák fehér részét vágd karikákra. Egy kisebb fazékban olvaszd össze a vajat az olajjal, majd dobd rájuk a hagymákat, és kevergetve párold őket üvegesre. Ha már puhák, szórd meg őket liszttel, majd öntsd fel az alaplével. Sózd, borsozd, szórd meg szerecsendióval. Tíz percig főzd a levest csendesen, ezután turmixgépben vagy botmixerrel pürésítsd. Kanalazd vissza a fazékba, öntsd hozzá a tejszínt, és forrald össze. Tálaláskor minden tányérba adagolj reszelt sajtot, és erre merd a meleg levest.
Krémlevest szinte bármiből készíthetsz - a selymes kukorica-krémlevest nyáron hidegen, ősszel melegen fogyaszthatod.

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.


Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük