Háromhagymás krémleves: igazi immunerősítő finomság a hideg őszi napokra

Egy nagy tányér háromhagymás krémleves garantáltan átmelegít a hideg, esős őszi estéken.

haromhagymas
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A hagymában sokféle vitamin és ásványi anyag található, ezért kiváló természetes immunerősítő a megfázásos őszi időszakban. Egy nagy tányér krémleves, amelybe háromféle hagymát tettél, jót tesz a szervezetednek, emellett pedig nagyon finom, és jól átmelegít. Még jobban esik, ha tálaláskor reszelt sajttal dúsítod.

Háromhagymás krémleves receptje

Hozzávalók

  • 5 dkg reszelt sajt
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 db újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 l alaplé (kockából is lehet)
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 csipet szerecsendió
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A vöröshagymát pucold meg és kockázd fel. A fokhagymát aprítsd fel, az újhagymák fehér részét vágd karikákra. Egy kisebb fazékban olvaszd össze a vajat az olajjal, majd dobd rájuk a hagymákat, és kevergetve párold őket üvegesre. Ha már puhák, szórd meg őket liszttel, majd öntsd fel az alaplével. Sózd, borsozd, szórd meg szerecsendióval. Tíz percig főzd a levest csendesen, ezután turmixgépben vagy botmixerrel pürésítsd. Kanalazd vissza a fazékba, öntsd hozzá a tejszínt, és forrald össze. Tálaláskor minden tányérba adagolj reszelt sajtot, és erre merd a meleg levest.
Krémlevest szinte bármiből készíthetsz - a selymes kukorica-krémlevest nyáron hidegen, ősszel melegen fogyaszthatod.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük