Háromhagymás krémleves: igazi immunerősítő finomság a hideg őszi napokra

Egy nagy tányér háromhagymás krémleves garantáltan átmelegít a hideg, esős őszi estéken.

Háromhagymás krémleves receptje
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A hagymában sokféle vitamin és ásványi anyag található, ezért kiváló természetes immunerősítő a megfázásos őszi időszakban. Egy nagy tányér krémleves, amelybe háromféle hagymát tettél, jót tesz a szervezetednek, emellett pedig nagyon finom, és jól átmelegít. Még jobban esik, ha tálaláskor reszelt sajttal dúsítod.

Háromhagymás krémleves receptje

Hozzávalók

  • 5 dkg reszelt sajt
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 db újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 l alaplé (kockából is lehet)
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 csipet szerecsendió
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A vöröshagymát pucold meg és kockázd fel. A fokhagymát aprítsd fel, az újhagymák fehér részét vágd karikákra. Egy kisebb fazékban olvaszd össze a vajat az olajjal, majd dobd rájuk a hagymákat, és kevergetve párold őket üvegesre. Ha már puhák, szórd meg őket liszttel, majd öntsd fel az alaplével. Sózd, borsozd, szórd meg szerecsendióval. Tíz percig főzd a levest csendesen, ezután turmixgépben vagy botmixerrel pürésítsd. Kanalazd vissza a fazékba, öntsd hozzá a tejszínt, és forrald össze. Tálaláskor minden tányérba adagolj reszelt sajtot, és erre merd a meleg levest.
Krémlevest szinte bármiből készíthetsz - a selymes kukorica-krémlevest nyáron hidegen, ősszel melegen fogyaszthatod.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük