Sütőben sült, ropogós, fűszeres halfasírt: nincs 300 kalória egy adag
Ha a halfasírtot sütőben sütöd, nem járja át a lakást az olajszag, és a gyomrot is kíméled vele.

Sütőben sült, ropogós, fűszeres halfasírt: nincs 300 kalória egy adag
Ez is érdekelhet

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Brasch Bence félmeztelenül csábít a mozivásznon (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

beauty and style

Észbontóan nőies esküvői ruhák, modern hercegnőknek: 2019-ben ez lesz a divat »

Érzéki fotókon az 57 éves színésznő: Julianne Moore Photoshop nélkül is nagyon dögös »

Leteszteltük a világ első intelligens arctisztítóját – Eddig te sem tudtad, mi az a tiszta arcbőr »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A vallásos emberek többsége a böjti péntekeken kerüli a húst, a hal viszont ilyenkor is megengedett. Sőt, érdemes is fogyasztani, hisz remek fehérjeforrás. Próbáld ki az egyszerű, de ízletes és kiadós halfasírtot. Bő olaj helyett süsd sütőben, hogy még diétásabb legyen. Salátával, krumplival is remek. 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 30 dkg sült halfilé
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 db tojás
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors
  • zsemlemorzsa
Recept idők

Elkészítés:

Ha szükséges, a halat süsd meg, majd, amikor kihűl, daráld le, vagy pépesítsd robotgéppel. Locsold meg kevés citromlével, majd ízlés szerint fűszerezd borssal és sóval. Add hozzá a tojást, a lisztet, az aprított petrezselymet, a zúzott fokhagymát, reszelj rá vöröshagymát, majd az egészet kézzel gyúrd össze. Ha nem akar összeállni, tegyél még hozzá kevés zsemlemorzsát.
 

Formázz a masszából vizes kézzel gombócokat, forgasd zsemlemorzsába, majd pakold sütőpapírral bélelt tepsibe. Kicsit lapítsd el a golyókat, és spricceld meg olajjal. Tedd előmelegített sütőbe, és süsd meg 180 fokon 10-15 perc alatt, közben forgasd át a pogácsákat.

Ezt is szeretjük