Hagyományos májgombóc
Fűszeres levesbetét egyszerűen
A forró, finom húsleves akkor lesz teljes, ha belekerül valamilyen ízletes levesbetét.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A májgombóc tipikusan azon levesbetétek közé tartozik, melyeket az ember inkább megvesz mirelitként, pedig összedobni sem egy nagy kunszt, és a házilag készült verzió ízével semmi sem versenyezhet.

Készítsd el az ízlésednek leginkább megfelelő változatot, próbáld ki több fűszerrel, fokhagymával, majoránnával, pirospaprikával!

Fűszeres májgombóc

Hozzávalók:

  • 20 dkg csirkemáj
  • 1 szikkadt zsömle
  • 1 tojás
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • néhány szál friss petrezselyem
  • zsemlemorzsa
  • olaj
  • só, frissen őrölt bors

Elkészítés ideje:

30 perc

Elkészítés menete:

A zsemlét áztasd be hideg vízbe vagy némi tejbe. A hagymát vágd apró kockákra, majd egy kis olajon dinszteld meg, aztán vedd le a tűzről. A májat vágd minél apróbbra, a legjobb, ha valamilyen alkalmas aprítóval teszed ezt.

Egy tálban keverd össze a tojásokat, az aprított májat, a hagymát, a petrezselymet, majd nyomkodd ki a zsömléket, tépkedd a többi hozzávalóhoz őket, azután sózd és borsozd ízlésed szerint.

Dolgozd össze az egészet masszává, ha nem áll össze rendesen, akkor sűrítsd egy kis zsemlemorzsával. Ha mindez megvan, nedves kézzel formázz a hangulatodnak megfelelő, de egységes méretű gombócokat a masszából. Forralj vizet némi sóval, vagy egy kis ételízesítővel, és tedd bele a gombócokat. Ha feljönnek a víz felszínére, akkor még egy-két perc kell nekik, hogy jók legyenek, utána kiszedheted őket.

Készítsd magad!

A legjobb fogásokat nem a boltok polcain kell keresned, hanem egyszerűen el kell őket készítened - ez egyszerűbb, mint gondolnád!

Ezt is szeretjük