A hagyományos töltött paprika receptje: a nyár kedvenc egytálétele

Itt a töltött paprika szezonja, most már kaphatsz hozzá vastagabb héjú, nagyobb, zamatos paprikákat.

Hagyományos töltött paprika
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nyár közepén mindig kell, hogy készüljön otthon zamatos töltött paprika, ami persze házi, fűszeres paradicsomszósszal a legfinomabb. A rizst nem szükséges előfőzni, megpuhul annyi idő alatt, mint a hús. Főzz mellé krumplit, hogy még laktatóbb legyen. 

Hagyományos töltött paprika

Hozzávalók

  • 60 dkg darált hús
  • 50 dkg sűrített paradicsom
  • 10 dkg rizs
  • 8 db paprika
  • 2 l paradicsomlé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál zsír
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db tojás
  • cukor
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A vöröshagymát aprítsd fel, kevés zsiradékon fonnyaszd meg, és keverd a darált húshoz. Rakd hozzá a rizst, a tojást, a zúzott fokhagymát, szórd hozzá a pirospaprikát, majd ízlés szerint sózd, borsozd. A paprikát mosd meg, csepegtesd le, a magházat, a szárát óvatosan távolítsd el, és töltsd meg a darált húsos keverékkel. Ha marad a masszából, formázz belőle gombócokat.


Egy lábosban olvaszd fel a zsírt, majd szórd bele a lisztet, és kevergesd addig, amíg világosbarna, zsemleszínű nem lesz. Ez körülbelül három perc. Öntsd fel a sűrített paradicsommal és a paradicsomlével. Amikor felforr, rakd bele a megtöltött paprikákat és a gombócokat. Ízesítsd sóval, borssal, cukorral, és főzd körülbelül 50-60 percig. Amikor a húsgombócok puhák, vedd ki a főzőléből.  
Miért használnál bolti paradicsomszószt, ha most otthon is könnyen elkészítheted, és nincs benne tartósítószer? 

Ezt is szeretjük