A 8 legfinomabb hagyományos húsvéti étel: a fonott kalácstól a főtt sonkáig

A húsvéthoz a sonka, a tojás és a kalács mellett más finomságok is hozzátartoznak. Innen biztosan tudsz előételt, főfogást és desszertet is választani.

husveti-fonott-kalacs-kepesbe
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Jézus halálának és feltámadásának ünnepéhez számos hagyomány kötődik, ezek egy része az étkezéssel kapcsolatos. A főtt sonka, a tojás, illetve a kalács szinte minden család asztalán megtalálható. Igaz, az utóbbi években néhány újdonság is helyet kapott az ünnepi menüben. 

A húsvéti ebéd főszereplője lehet a bárány, amiből igazán ízletes fogások készíthetők, elsősorban fűszeresen, sütve kerül az asztalra. A sonka is sok családban hozzátartozik az ünnephez. Főzve, sőt a hidegtálra töltve, tekercsnek is kitűnő. A húsvét nem múlhat el csodás sütemények, édességek nélkül sem. A kalácsok, kuglófok számtalan változatban kerülhetnek az asztalra. Előbbiek fonva, esetleg kakaósan, mákos vagy diós töltelékkel is mennyeiek. A kuglófokat pedig vagy klasszikusan kelt vagy kevert tésztából is sütheted. Ha viszonylag új kedvenccel is szeretnéd megörvendeztetni a szűk családot, akkor a répatorta kitűnő választás. 

Hagyományos húsvéti ételek

Ne feledkezz meg a kísérőkről, így a reszelt tormáról, a friss zöldségekről, ínyenc köretekről, például a sült répáról sem! A végén pedig kínálj az ebédhez, vacsorához saját készítésű tojáslikőrt! Nézd meg összeállításunkat, és válogass a bevált húsvéti receptek közül!

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük