Hagyományos brassói aprópecsenye szaftosan: nem maradhat ki belőle a füstölt szalonna
A szaftos brassói aprópecsenye úgy a legfinomabb, ha füstölt szalonnás alapon készül.
A brassói aprópecsenye állítólag onnan kapta a nevét, hogy a Budapest-Brassó vasútvonalon tálalták fel először. A hagyományos változat sertésszűzből készül, hagymát pedig egyáltalán nem adnak hozzá. Olcsóbban is kijöhetsz, ha combot használsz, ebben az esetben viszont a főzési idő kicsit meg fog nőni.
Hagyományos brassói aprópecsenye
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg sütni való krumpli
- 10 dkg füstölt szalonna
- 6 gerezd fokhagyma
- 2 teáskanál majoránna
- 1 db sertésszűz
- 1 csapott evőkanál liszt
- 1 teáskanál pirospaprika
- só
- bors
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A szalonnát kockázd fel, a zsírját olvaszd ki, és szűrőlapáttal szedd ki a pörcöket. A húst szabadítsd meg a külső hártyáitól, kockázd fel, sózd, borsozd, majd pirítsd le a visszamaradt szalonnazsíron. Amikor a külseje megbarnult, vedd vissza a lángot közepesre, add hozzá a felaprított fokhagymagerezdeket, együtt pirítsd egy percig, majd szórd meg a majoránnával, a pirospaprikával és egy evőkanál liszttel. Öntsd fel annyi vízzel, hogy jó szaftos legyen, és tíz-tizenöt perc alatt főzd puhára. Közben a krumplit hámozd meg, kockázd fel, olajon süsd ropogósra, és forgasd a szaftos húshoz. A végén tedd vissza hozzá a kisült szalonnakockákat is.
Sertésszűzből nagyon gyorsan készíthetsz mennyei ételeket: szaftosan, tésztával fél órán belül az asztalra kerülhet.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept