Így készíts ropogós és szép hagymavirágot: miért nem próbáltad még?
A mutatós és finom hagymavirág kiváló snack, de akár köret is lehet.

hagymavirag
Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Ezt idd reggelire, ha laposabb hasat szeretnél: vízhajtó smoothie céklával »

Egyszerű őszi smink, amit mindenki el tud készíteni »

A szupermasni most a legmenőbb az Instán – Így tedd a hajadba, hogy nőies legyen »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Sok kézügyesség nem, inkább csak egy kis kreativiás szükséges ahhoz, hogy elkészítsd a csábító hagymavirágot. Bundában sütve a külseje ropogós lesz. Nem kell attól tartanod, hogy csíp, inkább édeskés. Jól illik mellé a hús, de mártogatóssal önmagában is finom. Bárkit lenyűgözhetsz vele.

Hagymavirág recept

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 db nagy vöröshagyma
  • 15 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A vöröshagymát pucold meg, öblítsd le, és törölgesd le róla a nedvességet. A tetejéből vágj le vízszintesen egy-két centit, mintha kalapot készítenél neki. Éles késsel irdald be függőlegesen, de arra ügyelj, hogy ne vágd át teljesen, az alja maradjon egyben. Így nem fog szétesni. Fordítsd meg, és óvatosan hajtogasd ki a bevágott hagymaszirmokat, hogy ne törjenek.

A lisztet rakd egy tálba, a tojást verd fel egy másik edényben. Óvatosan forgasd meg mindegyikben a sóval, borssal megszórt hagymavirágokat. Forrósíts olajat, és rakd bele a hagymát. Süsd aranybarnára minden oldalát. Sütőben is megsütheted, 180 fokon körülbelül 25-30 perc alatt pirul meg. A kiszedésnél is légy óvatos, mert a hagymavirág könnyen törik.

Ha a hagymát is hagymával ennéd, a pácolt lilahagymát is ki kell próbálnod.

Ezt is szeretjük