Serpenyőben, hagymával sült krumpli: még a főételnél is finomabb
A hagymával sült, vajas krumpli kiadós, gazdag köret, aminél jobbat nem is kívánhatsz a főfogás mellé.

hagymaval-sult-krumpli
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha egy ételben krumpli és hagyma is van jócskán, az csak finom lehet. Ez a fogás lyoni specialitás. Ha teheted, a krumplit öntöttvas serpenyőben süsd meg. Bármilyen hús mellé remek ötlet, de önmagában is jó választás.  

Hagymával sült krumpli

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg krumpli
  • 4 db vöröshagyma
  • 2 teáskanál olívaolaj
  • 10 dkg vaj
  • bors
  • 1 teáskanál aprított petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit hámozd meg, és vágd fél centi vastag karikákra. Rakd egy lábosba, és önts rá annyi vizet, amennyi ellepi, és főzd forrástól számítva két percig. Öntsd le róla a vizet, és tedd félre. A hagymát pucold meg, karikázd fel. Egy serpenyőben olvaszd fel a vaj felét, és dobd bele a hagymát. Karamellizáld egy kicsit, majd rakd hozzá a maradék vajat, és mehet hozzá a krumpli. Sózd, borsozd ízlés szerint, süsd addig, amíg a krumpli belül puha, kívül piros lesz. Ha szükséges, rakj még hozzá vizet vagy vajat. Közvetlenül tálalás előtt szórd meg aprított petrezselyemmel. 

Dobd fel az étkezést még több izgalmas körettel! A sajttal felturbózott krumpligolyó mindig nagy kedvenc. 

Ezt is szeretjük