Serpenyőben, hagymával sült krumpli: még a főételnél is finomabb
A hagymával sült, vajas krumpli kiadós, gazdag köret, aminél jobbat nem is kívánhatsz a főfogás mellé.

hagymaval-sult-krumpli
Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Gyönyörű, hullámos loknik: 5 zseniális hajgöndörítő technika videón »

Arcszérum kávézaccból és avokádómagból? Újrahasznosítás már a szépségápolásban is »

Mellélőtt szettjével a gyönyörű színésznő: mi történt Chloë Moretz stílusérzékével? »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha egy ételben krumpli és hagyma is van jócskán, az csak finom lehet. Ez a fogás lyoni specialitás. Ha teheted, a krumplit öntöttvas serpenyőben süsd meg. Bármilyen hús mellé remek ötlet, de önmagában is jó választás.  

Hagymával sült krumpli

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg krumpli
  • 4 db vöröshagyma
  • 2 teáskanál olívaolaj
  • 10 dkg vaj
  • bors
  • 1 teáskanál aprított petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit hámozd meg, és vágd fél centi vastag karikákra. Rakd egy lábosba, és önts rá annyi vizet, amennyi ellepi, és főzd forrástól számítva két percig. Öntsd le róla a vizet, és tedd félre. A hagymát pucold meg, karikázd fel. Egy serpenyőben olvaszd fel a vaj felét, és dobd bele a hagymát. Karamellizáld egy kicsit, majd rakd hozzá a maradék vajat, és mehet hozzá a krumpli. Sózd, borsozd ízlés szerint, süsd addig, amíg a krumpli belül puha, kívül piros lesz. Ha szükséges, rakj még hozzá vizet vagy vajat. Közvetlenül tálalás előtt szórd meg aprított petrezselyemmel. 

Dobd fel az étkezést még több izgalmas körettel! A sajttal felturbózott krumpligolyó mindig nagy kedvenc. 

Ezt is szeretjük