Hagymás, sörös, egészben sült csirke - Ettől az egy hozzávalótól még ropogósabb lesz
Senki nem jön rá a titokra, hogy mitől olyan isteni a hagymás-sörös csirke!

Hagymás, sörös, egészben sült csirke - Ettől az egy hozzávalótól még ropogósabb lesz
Ez is érdekelhet

Legyen élmény a takarítás: okos eszközök, amiket imádni fogsz (x)

Ajándékozz könyvet, és segíts az éhező gyerekeknek: mutatjuk, mit kell tenned (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

beauty and style

7 karácsonyi bőrápoló csomag, amiből érződik a gondoskodás – Nem ciki, ha a fa alá kerülnek »

Lórúgás az anyagcserének: frissítő mentaturmix ínyenceknek »

3 bevált trükk a melltartó pántjával: nem kandikál ki többé a ruha alól, ha így teszel »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Még a legegyszerűbb sült csirkét is sokféleképpen elkészítheted. Variáld néha kicsit, locsolgasd sörrel, és tedd pikánsabbá vöröshagymával. Fantasztikusan omlós, szaftos lesz, a bőre pedig ropogós. Biztos, hogy megnyalod mind a tíz ujjadat. Jól illik hozzá a vegyes zöldségköret.

Hagymás-sörös csirke

Hozzávalók:

  • 1.5 kg grillcsirke
  • 2 dl sör
  • 10 dkg vaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 teáskanál aprított rozmaring
  • 1 teáskanál aprított kakukkfű
  • 1 teáskanál sütőpor
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkét mosd meg, majd itasd le róla a nedvességet. Sózd meg jól kívül, belül. A vajat olvaszd fel, keverd össze a rozmaringgal, a kakukkfűvel, a borssal, a sütőporral, utóbbitól különösen ropogós lesz.


Fektesd a csirkét tepsibe, dörzsöld be mindenhol a fűszerkeverékkel, óvatosan nyúlj be a bőre alá is. Rakj rá és köré hagymadarabokat, locsold meg sörrel, majd takard le fóliával. Tedd előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd egy órát, utána vedd le a fóliát, és pirítsd még 20 percig. Időnként locsolgasd a saját levével.

Ezt is szeretjük