Hagymás, sörös, egészben sült csirke - Ettől az egy hozzávalótól még ropogósabb lesz
Senki nem jön rá a titokra, hogy mitől olyan isteni a hagymás-sörös csirke!

Hagymás, sörös, egészben sült csirke - Ettől az egy hozzávalótól még ropogósabb lesz
beauty and style
Top olvasott cikkek

Még a legegyszerűbb sült csirkét is sokféleképpen elkészítheted. Variáld néha kicsit, locsolgasd sörrel, és tedd pikánsabbá vöröshagymával. Fantasztikusan omlós, szaftos lesz, a bőre pedig ropogós. Biztos, hogy megnyalod mind a tíz ujjadat. Jól illik hozzá a vegyes zöldségköret.

Hagymás-sörös csirke

Hozzávalók

  • 1.5 kg grillcsirke
  • 2 dl sör
  • 10 dkg vaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 teáskanál aprított rozmaring
  • 1 teáskanál aprított kakukkfű
  • 1 teáskanál sütőpor
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkét mosd meg, majd itasd le róla a nedvességet. Sózd meg jól kívül, belül. A vajat olvaszd fel, keverd össze a rozmaringgal, a kakukkfűvel, a borssal, a sütőporral, utóbbitól különösen ropogós lesz.


Fektesd a csirkét tepsibe, dörzsöld be mindenhol a fűszerkeverékkel, óvatosan nyúlj be a bőre alá is. Rakj rá és köré hagymadarabokat, locsold meg sörrel, majd takard le fóliával. Tedd előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd egy órát, utána vedd le a fóliát, és pirítsd még 20 percig. Időnként locsolgasd a saját levével.

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük