Omlós sertésmáj édesre sült hagymával: így biztosan szaftos marad
Puha, szaftos sertésmájat nem nehéz készíteni, csak vess be néhány praktikát! Ebédre és vacsorára is ideális.

sult-maj-hagymaval
Ez is érdekelhet

Home officetól az edzéstervig - minden élethelyzetre nyújt okos megoldást a Huawei (x)

Folyton eltapsolja gyermeked a zsebpénzét? Van megoldás! (x)

Hosszabbítsd meg a nyarat SZÉP-kártyával! (x)

Bemutatták a Tháliában a világ leghíresebb krimijét (x)

beauty and style

Visszatérő, bosszantó pattanások a testen: ezt kell tenned, hogy megszabadulj tőlük »

5 cipőfazon, ami igazán divatos lesz idén ősszel: ezeket érdemes az üzletekben keresned »

Leradírozzák a zsírt és javítják a tartást: hátizomgyakorlatok, amikhez csak két palack kell »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A sertésmáj tele van B1- és A-vitaminnal, továbbá könnyen felszívódik belőle a vas. Finom puha lesz, ha betartasz néhány egyszerű szabályt. Az egyik, hogy soha ne sózd be sütés előtt vagy alatt a májat, csak közvetlenül tálaláskor. Továbbá omlósabbá válik, ha fokhagymás tejben pihenteted. 

Hagymás sertésmáj

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertésmáj
  • 2.5 dl tej
  • 2 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál zsiradék
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 2 evőkanál petrezselyem
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A sertésmájat tisztítsd meg a nem kívánt részektől, így a hártyáktól és az erektől. Alaposan mosd meg, majd itasd le róla a nedvességet, és vágd kisujjnyi vastag szeletekre. Rakd egy tálba, reszeld rá a fokhagymát, és önts rá annyi tejet, amennyi ellepi. Fedd le, és tedd a hűtőbe legalább négy órára, még jobb, ha egy egész éjszaka pihenteted. Sütés előtt a májat csepegtesd le, és törölgesd szárazra. 
 

A vöröshagymát pucold meg, és karikázd fel. A zsiradékon süsd üvegesre, majd rakd hozzá a májat. Szórd meg borssal és pirospaprikával, majd öntsd fel kevés vízzel. Fedő alatt párold 10 percig, majd vedd le róla a fedőt, és pirítsd még öt percig. Szúrj kést vagy hústűt az egyik májba, ha a belseje már nem véres, lehúzhatod a tűzről. Szórd meg aprított petrezselyemmel, és szórd meg sóval.


A Marshall máj is remek ebéd lehet, a sertésmáj a szalonnával együtt kitűnő.

Ezt is szeretjük