Omlós sertésmáj édesre sült hagymával: így biztosan szaftos marad
Puha, szaftos sertésmájat nem nehéz készíteni, csak vess be néhány praktikát! Ebédre és vacsorára is ideális.

sult-maj-hagymaval
beauty and style
Top olvasott cikkek

A sertésmáj tele van B1- és A-vitaminnal, továbbá könnyen felszívódik belőle a vas. Finom puha lesz, ha betartasz néhány egyszerű szabályt. Az egyik, hogy soha ne sózd be sütés előtt vagy alatt a májat, csak közvetlenül tálaláskor. Továbbá omlósabbá válik, ha fokhagymás tejben pihenteted. 

Hagymás sertésmáj

Hozzávalók

  • 50 dkg sertésmáj
  • 2.5 dl tej
  • 2 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál zsiradék
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 2 evőkanál petrezselyem
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A sertésmájat tisztítsd meg a nem kívánt részektől, így a hártyáktól és az erektől. Alaposan mosd meg, majd itasd le róla a nedvességet, és vágd kisujjnyi vastag szeletekre. Rakd egy tálba, reszeld rá a fokhagymát, és önts rá annyi tejet, amennyi ellepi. Fedd le, és tedd a hűtőbe legalább négy órára, még jobb, ha egy egész éjszaka pihenteted. Sütés előtt a májat csepegtesd le, és törölgesd szárazra. 
 

A vöröshagymát pucold meg, és karikázd fel. A zsiradékon süsd üvegesre, majd rakd hozzá a májat. Szórd meg borssal és pirospaprikával, majd öntsd fel kevés vízzel. Fedő alatt párold 10 percig, majd vedd le róla a fedőt, és pirítsd még öt percig. Szúrj kést vagy hústűt az egyik májba, ha a belseje már nem véres, lehúzhatod a tűzről. Szórd meg aprított petrezselyemmel, és szórd meg sóval.


A Marshall máj is remek ebéd lehet, a sertésmáj a szalonnával együtt kitűnő.

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük