Omlós sertésmáj édesre sült hagymával: így biztosan szaftos marad

Puha, szaftos sertésmájat nem nehéz készíteni, csak vess be néhány praktikát! Ebédre és vacsorára is ideális.

sult-maj-hagymaval
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A sertésmáj tele van B1- és A-vitaminnal, továbbá könnyen felszívódik belőle a vas. Finom puha lesz, ha betartasz néhány egyszerű szabályt. Az egyik, hogy soha ne sózd be sütés előtt vagy alatt a májat, csak közvetlenül tálaláskor. Továbbá omlósabbá válik, ha fokhagymás tejben pihenteted. 

Hagymás sertésmáj

Hozzávalók

  • 50 dkg sertésmáj
  • 2.5 dl tej
  • 2 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál zsiradék
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 2 evőkanál petrezselyem
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A sertésmájat tisztítsd meg a nem kívánt részektől, így a hártyáktól és az erektől. Alaposan mosd meg, majd itasd le róla a nedvességet, és vágd kisujjnyi vastag szeletekre. Rakd egy tálba, reszeld rá a fokhagymát, és önts rá annyi tejet, amennyi ellepi. Fedd le, és tedd a hűtőbe legalább négy órára, még jobb, ha egy egész éjszaka pihenteted. Sütés előtt a májat csepegtesd le, és törölgesd szárazra. 
 

A vöröshagymát pucold meg, és karikázd fel. A zsiradékon süsd üvegesre, majd rakd hozzá a májat. Szórd meg borssal és pirospaprikával, majd öntsd fel kevés vízzel. Fedő alatt párold 10 percig, majd vedd le róla a fedőt, és pirítsd még öt percig. Szúrj kést vagy hústűt az egyik májba, ha a belseje már nem véres, lehúzhatod a tűzről. Szórd meg aprított petrezselyemmel, és szórd meg sóval.


A Marshall máj is remek ebéd lehet, a sertésmáj a szalonnával együtt kitűnő.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük