Hagymaágyon sült, sajtos csirkemell: így igazán omlós és szaftos lesz
A hagyma, a sajt és a csirkemell hármasából csak valami igazán finom fogás sülhet ki.

hagymas-sajtos-csirkemell
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha eddig kihagytad a hagymagyágyon sült, sajtos csirkemellet, itt az ideje kipróbálni. A hús fantasztikusan omlós lesz, ha sütés közben locsolgatod. A hagyma finom édeskésre sül a sütőben, a sok sajt pedig extrává teszi az egész fogást. Pácolás nélkül is ízletes lesz, ugyanis a sütőben összeérnek a csodás ízek. 

Hagymás, sajtos csirkemell

Hozzávalók:

  • 4 db csirkemell
  • 20 dkg sajt
  • 4 db vöröshagyma
  • 1 ág rozmaring
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet mosd meg, fűszerezd sóval, borssal, pirospaprikával. Kevés olajon pirítsd meg a húsok mindkét oldalát fél-fél perc alatt, majd szedd ki a zsiradékból. A vöröshagymát aprítsd fel, és rendezd olajjal kikent tepsibe. Tedd rá a csirkemelleket, és fedd be reszelt sajttal. A tetejére rakj rozmaringágat, és takard le fóliával.
Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd 40 percig. Amikor a hús már puha, könnyen belemegy egy hegyes kés, vedd le a fóliát, locsold meg szafttal, majd pirítsd meg a húst és a sajtot. 
A csirkemellet őszibarackkal is megsütheted. A hús szaftos lesz tőle, az őszibarack pedig elképesztően puhán olvad bele a szaftba. 

Ezt is szeretjük