Hagymaágyon sült, sajtos csirkemell: így igazán omlós és szaftos lesz
A hagyma, a sajt és a csirkemell hármasából csak valami igazán finom fogás sülhet ki.
Ha eddig kihagytad a hagymagyágyon sült, sajtos csirkemellet, itt az ideje kipróbálni. A hús fantasztikusan omlós lesz, ha sütés közben locsolgatod. A hagyma finom édeskésre sül a sütőben, a sok sajt pedig extrává teszi az egész fogást. Pácolás nélkül is ízletes lesz, ugyanis a sütőben összeérnek a csodás ízek.
Hagymás, sajtos csirkemell
Hozzávalók
- 4 db csirkemell
- 20 dkg sajt
- 4 db vöröshagyma
- 1 ág rozmaring
- 1 teáskanál pirospaprika
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A csirkemellet mosd meg, fűszerezd sóval, borssal, pirospaprikával. Kevés olajon pirítsd meg a húsok mindkét oldalát fél-fél perc alatt, majd szedd ki a zsiradékból. A vöröshagymát aprítsd fel, és rendezd olajjal kikent tepsibe. Tedd rá a csirkemelleket, és fedd be reszelt sajttal. A tetejére rakj rozmaringágat, és takard le fóliával.
Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd 40 percig. Amikor a hús már puha, könnyen belemegy egy hegyes kés, vedd le a fóliát, locsold meg szafttal, majd pirítsd meg a húst és a sajtot.
A csirkemellet őszibarackkal is megsütheted. A hús szaftos lesz tőle, az őszibarack pedig elképesztően puhán olvad bele a szaftba.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept