Omlós rostélyos jó sok ropogós hagymával: a hús szétomlik a szádban
Így készíts gyorsan laktató ebédet! Pácold be este, majd süsd meg másnap a fűszeres rostélyost, és a tetejére halmozz hagymát!


- A Dallas Pamelája a plasztikai beavatkozásai után: a 71 éves Victoria Principal friss fotókon
- Kvíz: mennyire ismered Európa városait? Teszteld földrajzi tudásodat!
- Ő a 18 éves Gáspár Virág párja: bombázóvá fogyott Krisztián mellett
- 10 kérdéses törikvíz az ötödikes tananyagból: tudod, mikor kötötték a vérszerződést?
- 4 szuperegészséges húsféle, ami sokkal jobb a csirkemellnél: kevesen fogyasztják, pedig változatosan elkészíthetők
Ha nem szeretnél egy egész délelőttöt a konyhában tölteni, a hagymás rostélyos kiváló főétel lehet. A mustáros pác végtelenül egyszerű, viszont jó, ha sokáig hagyod benne a húst, hogy puha, omlós legyen. Egyszerre nagyobb adag is készíthető, mert másnap is finom a hús.
Hagymás rostélyos receptje
Hozzávalók:
- 50 dkg rostélyszelet
- 3 db nagy vöröshagyma
- 2 evőkanál liszt
- 4 evőkanál olaj
- 2 evőkanál mustár
- só
- bors
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
Sütés előtti napon a húst öblítsd le, szeleteld fel, és kicsit klopfold ki. Az inait, a széleit vagdosd be, majd keverd össze az olajat a borssal, a mustárral, és kend be vele a hússzeleteket. Letakarva tedd a hűtőbe legalább egy éjszakára.
Sütés előtt közvetlenül a vöröshagymákat pucold meg, karikázd fel, majd forgasd a lisztbe. Egy serpenyőben hevíts olajat, és süsd benne ropogósra a hagymakarikákat. Óvatosan szedd ki, majd csepegtesd le papírtörlőn. Rakd a visszamaradt zsiradékba a hússzeleteket, és süsd meg mindkét oldalukat körülbelül négy-öt perc alatt. Tálalás előtt sózd meg, és ropogós hagymával, a szafttal meglocsolva kínáld.
A tepsis fogások is ideálisak hétvégére: könnyű összeállítani, és utána is alig van vele munka. Válogass a legjobbak közül!
Még több recept