Omlós rostélyos jó sok ropogós hagymával: a hús szétomlik a szádban
Így készíts gyorsan laktató ebédet! Pácold be este, majd süsd meg másnap a fűszeres rostélyost, és a tetejére halmozz hagymát!

hagymas-rostelyos-receptje
Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Nyoma sem marad a pattanásnak, ha így kerül fel a smink: ezek a trükkök visszaadják az önbizalmat »

A 29 éves Rita Ora durván rákattant a cipődivatra: legújabb fazonjai éppolyan dögösek, mint ő maga »

Feszesíti a petyhüdt bőrt, elsimítja a mikroráncokat: a frakcionált CO2 lézeres kezelés korrigálja a bőrhibákat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha nem szeretnél egy egész délelőttöt a konyhában tölteni, a hagymás rostélyos kiváló főétel lehet. A mustáros pác végtelenül egyszerű, viszont jó, ha sokáig hagyod benne a húst, hogy puha, omlós legyen. Egyszerre nagyobb adag is készíthető, mert másnap is finom a hús.

Hagymás rostélyos receptje

Hozzávalók:

  • 50 dkg rostélyszelet
  • 3 db nagy vöröshagyma
  • 2 evőkanál liszt
  • 4 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál mustár
  • bors
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

Sütés előtti napon a húst öblítsd le, szeleteld fel, és kicsit klopfold ki. Az inait, a széleit vagdosd be, majd keverd össze az olajat a borssal, a mustárral, és kend be vele a hússzeleteket. Letakarva tedd a hűtőbe legalább egy éjszakára.

Sütés előtt közvetlenül a vöröshagymákat pucold meg, karikázd fel, majd forgasd a lisztbe. Egy serpenyőben hevíts olajat, és süsd benne ropogósra a hagymakarikákat. Óvatosan szedd ki, majd csepegtesd le papírtörlőn. Rakd a visszamaradt zsiradékba a hússzeleteket, és süsd meg mindkét oldalukat körülbelül négy-öt perc alatt. Tálalás előtt sózd meg, és ropogós hagymával, a szafttal meglocsolva kínáld. 
A tepsis fogások is ideálisak hétvégére: könnyű összeállítani, és utána is alig van vele munka. Válogass a legjobbak közül! 

Ezt is szeretjük