Omlós rostélyos jó sok ropogós hagymával: a hús szétomlik a szádban
Így készíts gyorsan laktató ebédet! Pácold be este, majd süsd meg másnap a fűszeres rostélyost, és a tetejére halmozz hagymát!
Ha nem szeretnél egy egész délelőttöt a konyhában tölteni, a hagymás rostélyos kiváló főétel lehet. A mustáros pác végtelenül egyszerű, viszont jó, ha sokáig hagyod benne a húst, hogy puha, omlós legyen. Egyszerre nagyobb adag is készíthető, mert másnap is finom a hús.
Hagymás rostélyos receptje
Hozzávalók
- 50 dkg rostélyszelet
- 3 db nagy vöröshagyma
- 2 evőkanál liszt
- 4 evőkanál olaj
- 2 evőkanál mustár
- só
- bors
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
Sütés előtti napon a húst öblítsd le, szeleteld fel, és kicsit klopfold ki. Az inait, a széleit vagdosd be, majd keverd össze az olajat a borssal, a mustárral, és kend be vele a hússzeleteket. Letakarva tedd a hűtőbe legalább egy éjszakára.
Sütés előtt közvetlenül a vöröshagymákat pucold meg, karikázd fel, majd forgasd a lisztbe. Egy serpenyőben hevíts olajat, és süsd benne ropogósra a hagymakarikákat. Óvatosan szedd ki, majd csepegtesd le papírtörlőn. Rakd a visszamaradt zsiradékba a hússzeleteket, és süsd meg mindkét oldalukat körülbelül négy-öt perc alatt. Tálalás előtt sózd meg, és ropogós hagymával, a szafttal meglocsolva kínáld.
A tepsis fogások is ideálisak hétvégére: könnyű összeállítani, és utána is alig van vele munka. Válogass a legjobbak közül!
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept