Sós és édeskés sült hagymás pite: a tészta fantasztikusan ropogós
A sütőben megkaramellizálódott, édes hagyma és a sós tészta csodás összhangban vannak egymással.

hagymas-pite
Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Hogyan lesz az irodai outfit fantáziadús? 6 nélkülözhetetlen ruhadarabot mutatunk »

A legjobb hajerősítő szer, mégis csak ritkán hallunk róla: görögszéna hajhullás ellen »

10 tipp a tiszta arcbőrért: egyszerű lépések az instant szépségért »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A franciák híres pitekészítők, a nagy klasszikusok mellett különlegességeket is szívesen tesznek az asztalra. Híresek a sós pitéik és a tarte tatinjaik, sőt a kettőt gyakran ötvözik is. A hagymás fordított sütijük is isteni. Kínálhatod önmagában, salátával vagy grillezett zöldségekkel pedig laktató vacsora.

Hagymás pite

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 6 db vöröshagyma
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 2 teáskanál vaj
  • 1 mokkáskanál cukor
  • bors
  • oregánó
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A vöröshagymát pucold meg, és a nagyságától függően keresztben vágd két-három részre. Egy serpenyőben olvaszd fel a vajat. Rakd hozzá a cukrot, az olívaolajat és a balzsamecetet, majd mehetnek bele a hagymák. Pirítsd két-három percig, közben sózd, borsozd, majd hagyd kicsit hűlni. 
 

A szobahőmérsékletű leveles tésztát nyújtsd ki lisztezett felületen akkorára, mint a piteformád, és fedd be vele a hagymákat. Szurkáld meg több helyen villával, és told forró sütőbe. Süsd körülbelül 25 percig. Amikor a tészta piros, vedd ki a sütőből. Pihentesd pár percig, majd fordítsd egy tányérra vagy tálcára úgy, hogy a hagymás fele kerüljön felülre. Közvetlenül tálalás előtt szórd meg a pitét friss fűszernövényekkel. Jól illik hozzá az oregánó, a kakukkfű és a rozmaring is. 
A vajas, omlós tésztából készülő kéksajtos, körtés, diós pite is csábító. Ha egyszer megkóstolod, gyakran elkészíted majd. 

Ezt is szeretjük