Hagymás, parmezános sült krumpli: így lesz extra az egyszerű köret
Ne vegyél mirelit krumplit, hisz otthon is könnyű tökéletesre elkészíteni! A sütőben szépen megpirul, és parmezánnal, hagymával extra finom lesz.

Ha a krumpliszeleteket fűszeres olívaolajjal locsolod meg, csodás lesz az íze, és a köret a tepsiben ropogósra sül. Ha teheted, kisebb krumplikat válogass össze. Tökéletes köret sült és szaftos húsok mellé is. Önmagában is kiváló élményt nyújt, főleg mártogatóssal kínálva.
Hagymás, parmezános sült krumpli
Hozzávalók
- 1 kg krumpli
- 5 dkg parmezán
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 db vöröshagyma
- 1 teáskanál só
- 0.5 mokkáskanál bors
Elkészítés:
A krumplit pucold meg, mosd meg, és szeleteld nagyobb gerezdekre. Fontos, hogy nagyjából azonos vastagságúak legyenek. Rendezd zsiradékkal kikent tepsibe. Az olívaolajat keverd össze sóval, borssal, majd locsold meg vele a krumplit. A kezeddel forgasd össze, hogy minden gerezdet érjen. Rakd hozzá a feldarabolt vöröshagymát. Tedd előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 30-40 perc alatt, amíg aranybarna nem lesz. A vége felé szórd meg reszelt parmezánnal.
A vajjal összetört, tepsiben sült krumpli izgalmas, fantasztikusan krémes köret. Maradék krumplipüréből is tökéletes.

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció