Hagymás, parmezános sült krumpli: így lesz extra az egyszerű köret
Ne vegyél mirelit krumplit, hisz otthon is könnyű tökéletesre elkészíteni! A sütőben szépen megpirul, és parmezánnal, hagymával extra finom lesz.

parmezanos-sult-krumpli-recept
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha a krumpliszeleteket fűszeres olívaolajjal locsolod meg, csodás lesz az íze, és a köret a tepsiben ropogósra sül. Ha teheted, kisebb krumplikat válogass össze. Tökéletes köret sült és szaftos húsok mellé is. Önmagában is kiváló élményt nyújt, főleg mártogatóssal kínálva. 

Hagymás, parmezános sült krumpli

Hozzávalók

  • 1 kg krumpli
  • 5 dkg parmezán
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 teáskanál
  • 0.5 mokkáskanál bors
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit pucold meg, mosd meg, és szeleteld nagyobb gerezdekre. Fontos, hogy nagyjából azonos vastagságúak legyenek. Rendezd zsiradékkal kikent tepsibe. Az olívaolajat keverd össze sóval, borssal, majd locsold meg vele a krumplit. A kezeddel forgasd össze, hogy minden gerezdet érjen. Rakd hozzá a feldarabolt vöröshagymát. Tedd előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 30-40 perc alatt, amíg aranybarna nem lesz. A vége felé szórd meg reszelt parmezánnal. 
A vajjal összetört, tepsiben sült krumpli izgalmas, fantasztikusan krémes köret. Maradék krumplipüréből is tökéletes. 

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük