Hagymás, parmezános sült krumpli: így lesz extra az egyszerű köret
Ne vegyél mirelit krumplit, hisz otthon is könnyű tökéletesre elkészíteni! A sütőben szépen megpirul, és parmezánnal, hagymával extra finom lesz.

parmezanos-sult-krumpli-recept
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha a krumpliszeleteket fűszeres olívaolajjal locsolod meg, csodás lesz az íze, és a köret a tepsiben ropogósra sül. Ha teheted, kisebb krumplikat válogass össze. Tökéletes köret sült és szaftos húsok mellé is. Önmagában is kiváló élményt nyújt, főleg mártogatóssal kínálva. 

Hagymás, parmezános sült krumpli

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 5 dkg parmezán
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 teáskanál
  • 0.5 mokkáskanál bors
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit pucold meg, mosd meg, és szeleteld nagyobb gerezdekre. Fontos, hogy nagyjából azonos vastagságúak legyenek. Rendezd zsiradékkal kikent tepsibe. Az olívaolajat keverd össze sóval, borssal, majd locsold meg vele a krumplit. A kezeddel forgasd össze, hogy minden gerezdet érjen. Rakd hozzá a feldarabolt vöröshagymát. Tedd előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 30-40 perc alatt, amíg aranybarna nem lesz. A vége felé szórd meg reszelt parmezánnal. 
A vajjal összetört, tepsiben sült krumpli izgalmas, fantasztikusan krémes köret. Maradék krumplipüréből is tökéletes. 

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.


Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük