Hagymás, parmezános sült krumpli: így lesz extra az egyszerű köret
Ne vegyél mirelit krumplit, hisz otthon is könnyű tökéletesre elkészíteni! A sütőben szépen megpirul, és parmezánnal, hagymával extra finom lesz.


- Bajban lesz, aki felújít vagy építkezik 2023-ban: erre sokan nem is gondolnak, pedig kellene
- Fejezd be a régi mondást: a hazug embert hamarabb...
- Melyik folyó mellett van Barcs? 8 fogós kérdés Magyarország földrajzáról
- Gáspár Virág ilyen vékony még sosem volt: alig ismerni fel a fogyása után
- Robert Redford ezért utált Barbra Streisanddal együtt forgatni: még az intim jeleneteikhez is két alsót vett magára
Ha a krumpliszeleteket fűszeres olívaolajjal locsolod meg, csodás lesz az íze, és a köret a tepsiben ropogósra sül. Ha teheted, kisebb krumplikat válogass össze. Tökéletes köret sült és szaftos húsok mellé is. Önmagában is kiváló élményt nyújt, főleg mártogatóssal kínálva.
Hagymás, parmezános sült krumpli
Hozzávalók
- 1 kg krumpli
- 5 dkg parmezán
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 db vöröshagyma
- 1 teáskanál só
- 0.5 mokkáskanál bors
Elkészítés:
A krumplit pucold meg, mosd meg, és szeleteld nagyobb gerezdekre. Fontos, hogy nagyjából azonos vastagságúak legyenek. Rendezd zsiradékkal kikent tepsibe. Az olívaolajat keverd össze sóval, borssal, majd locsold meg vele a krumplit. A kezeddel forgasd össze, hogy minden gerezdet érjen. Rakd hozzá a feldarabolt vöröshagymát. Tedd előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 30-40 perc alatt, amíg aranybarna nem lesz. A vége felé szórd meg reszelt parmezánnal.
A vajjal összetört, tepsiben sült krumpli izgalmas, fantasztikusan krémes köret. Maradék krumplipüréből is tökéletes.

Szakácskönyv egy kis extrával!
Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept