Sűrű burgonyakrémleves rengeteg hagymával: így lesz csak igazán finom és laktató
Úgy az igazi a sűrű burgonyakrémleves, ha sok fűszerrel készíted. Még jobb, ha többféle hagymán pirítod le a hozzávalókat.

burgonyakremleves
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A tél a krémlevesek időszaka: mindig jólesik a hideg, nyirkos időben egy nagy tál melengető leves. Ez a burgonyakrémleves zöldségekkel, többféle hagymával és illatos fűszerekkel készül. Jó sűrűre főzd, hogy igazán laktató legyen.

Hagymás burgonyakrémleves

Hozzávalók:

  • 50 dkg krumpli
  • 7.5 dl zöldségalaplé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 babérlevél
  • 1.5 dl főzőtejszín
  • 1 nagy sárgarépa
  • 1 póréhagyma
  • 1 kis vöröshagyma
  • 1 zellerszár
  • 1 mokkáskanál majoránna
  • 0.5 mokkáskanál szerecsendió
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • bors
  • chilipehely
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A vöröshagymát pucold meg és kockázd fel, a póréhagymát vágd karikákra, a fokhagymagerezdeket kis kockákra. A vörös- és a póréhagymát olívaolajon futtasd meg, majd dobd rá a fokhagymát is, és így pirítsd egy percig. Ekkor jöhet rá a megpucolt, karikákra vágott sárgarépa és zellerszár. Pirítsd őket néhány pedig kevergetve a hagymán, majd öntsd fel az alaplével. A krumplit hámozd meg, kockázd fel, és add a leveshez. Sózd, borsozd, fűszerezd babérlevéllel, majoránnával, szerecsendióval és ízlés szerint chilipehellyel. Ha már minden zöldség puha, add hozzá a megmosott, letépkedett petrezselyemleveleket, és pürésítsd botmixerrel vagy turmixgépben. Kanalazd vissza a lábosba, öntsd fel tejszínnel, forrald össze, és még melegen tálald.

Ha valami igazán laktató, fehérjedús ételre vágysz, a melengető fehérbab-krémleves sült fokhagymával mindenképpen neked való.

Ezt is szeretjük