Tepsiben sült, ropogós, fűszeres kelbimbó: hagymával és baconnel még finomabb
A hagymás-baconös kelbimbó egyszerű, mégis nagyon ízletes, és az összeállítása kevés időt vesz igénybe.

- A 64 éves Sharon Stone testhezálló ruhákban mutatta meg csodás alakját: kivillantotta formás lábait »
- 5 szuper nőies frizura 60 év felett, ami dús hatást garantál: inspiráló fazonok, melyek a vékony szálú hajból is kihozzák a maximumot »
- Ezt idd, ha zsírégető edzést folytatsz: omega-3 zsírsavakban és vitaminokban gazdag smoothie, ami eltelít, mégis segíti a fogyást »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- Rúzsa Magdi először mindhárom babájával egy fotón: már 4 hónaposak az ikrek
- Átmennél most a földrajzérettségin? 10 kérdés, amire tudni kellett a választ
- Megmenthető Csősz Boglárka házassága? Milliárdos férje ezt nyilatkozta
- 121 kilóról indult, 45 kilót fogyott CICO-diétával az édesanya: így néz ki most a kétgyerekes Colleen
Az egészséges kelbimbó sütve a legfinomabb. Ha hagymával és baconnel is felturbózod, akár egyszerű vacsora vagy fejedelmi köret is lehet. Bár fagyasztott kelbimbót is használhatsz, friss zöldségből a legjobb, és most könnyen beszerezheted.
Hagymás-baconös kelbimbó
Hozzávalók
- 60 dkg kelbimbó
- 10 dkg bacon
- 4 evőkanál olaj
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
Elkészítés:
A kelbimbó külső leveleit távolítsd el, a végeit vágd le, és nagyságától függően felezd vagy negyedeld. Rakd egy sütőzacskóba, locsold meg az olajjal, fűszerezd sóval, borssal, zúzott fokhagymával, és jól rázd össze.
Rendezd a kelbimbókat sütőpírral bélelt tepsibe, rakd rájuk az apróra vágott hagymát és a szeletelt bacont. Told forró sütőbe, és 200 fokon süsd meg körülbelül 20-25 perc alatt. Közben forgasd a zöldségeket, és szükség esetén locsold meg kevés vízzel vagy olajjal.
A roppanós brokkoli is nagyon egészséges, jól illik hozzá a sajtszósz is.
Még több recept