Tepsiben sült, ropogós, fűszeres kelbimbó: hagymával és baconnel még finomabb

A hagymás-baconös kelbimbó egyszerű, mégis nagyon ízletes, és az összeállítása kevés időt vesz igénybe.

Hagymás-baconös kelbimbó
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az egészséges kelbimbó sütve a legfinomabb. Ha hagymával és baconnel is felturbózod, akár egyszerű vacsora vagy fejedelmi köret is lehet. Bár fagyasztott kelbimbót is használhatsz, friss zöldségből a legjobb, és most könnyen beszerezheted. 

Hagymás-baconös kelbimbó

Hozzávalók

  • 60 dkg kelbimbó
  • 10 dkg bacon
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A kelbimbó külső leveleit távolítsd el, a végeit vágd le, és nagyságától függően felezd vagy negyedeld. Rakd egy sütőzacskóba, locsold meg az olajjal, fűszerezd sóval, borssal, zúzott fokhagymával, és jól rázd össze. 

Rendezd a kelbimbókat sütőpírral bélelt tepsibe, rakd rájuk az apróra vágott hagymát és a szeletelt bacont. Told forró sütőbe, és 200 fokon süsd meg körülbelül 20-25 perc alatt. Közben forgasd a zöldségeket, és szükség esetén locsold meg kevés vízzel vagy olajjal. 
A roppanós brokkoli is nagyon egészséges, jól illik hozzá a sajtszósz is. 

 

 

 

Ezt is szeretjük