Tepsiben sült, ropogós, fűszeres kelbimbó: hagymával és baconnel még finomabb
A hagymás-baconös kelbimbó egyszerű, mégis nagyon ízletes, és az összeállítása kevés időt vesz igénybe.

Az egészséges kelbimbó sütve a legfinomabb. Ha hagymával és baconnel is felturbózod, akár egyszerű vacsora vagy fejedelmi köret is lehet. Bár fagyasztott kelbimbót is használhatsz, friss zöldségből a legjobb, és most könnyen beszerezheted.
Hagymás-baconös kelbimbó
Hozzávalók
- 60 dkg kelbimbó
- 10 dkg bacon
- 4 evőkanál olaj
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
Elkészítés:
A kelbimbó külső leveleit távolítsd el, a végeit vágd le, és nagyságától függően felezd vagy negyedeld. Rakd egy sütőzacskóba, locsold meg az olajjal, fűszerezd sóval, borssal, zúzott fokhagymával, és jól rázd össze.
Rendezd a kelbimbókat sütőpírral bélelt tepsibe, rakd rájuk az apróra vágott hagymát és a szeletelt bacont. Told forró sütőbe, és 200 fokon süsd meg körülbelül 20-25 perc alatt. Közben forgasd a zöldségeket, és szükség esetén locsold meg kevés vízzel vagy olajjal.
A roppanós brokkoli is nagyon egészséges, jól illik hozzá a sajtszósz is.
Olvastad már?

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció