Extra ropogós hagymakarika: miért vennél boltit, ha otthon is elkészítheted?
Ha szereted a hagymakarikát, de attól tartasz, hogy a panír lepereg róla, vagy nem lesz elég ropogós, próbáld ki ezzel a recepttel!
A hagymakarika kiváló snack különféle mártogatósokkal, de köretnek, főzelékre feltétnek sem utolsó. Sütés közben a hagyma finom édeskéssé válik. Még ropogósabb lesz a végeredmény, ha kukoricakeményítőt is teszel a bundához, illetve nagyobb szemű zsemlemorzsát használsz.
Hagymakarika receptje
Hozzávalók
- 4 fej vöröshagyma
- 25 dkg zsemlemorzsa
- 25 dkg liszt
- 2 evőkanál kukoricakeményítő
- 2 dl tej
- 1 db tojás
- só
- bors
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A hagymákat pucold meg, és vágd egy-másfél centi vastag szeletekre, majd szedd karikákra. A tojást üsd egy tálba, adj hozzá öt evőkanál lisztet, kukoricakeményítőt, borsot, sót, keverj hozzá annyi tejet, hogy közepes sűrűségű palacsintatésztát kapj. A hagymakarikákat panírozd be. Először forgasd a maradék lisztbe, majd a palacsintatésztába, végül pedig a zsemlemorzsába.
Egy nagy lábosban vagy serpenyőben forrósíts olajat, és süsd benne a panírozott hagymakarikákat szép aranybarnára. Szedd papírtörlőre, és csepegtesd le.
A hagymából zamatos lekvárt is főzhetsz. Sült, grillezett ételek mellé jól jön.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció