Extra ropogós hagymakarika: miért vennél boltit, ha otthon is elkészítheted?

Ha szereted a hagymakarikát, de attól tartasz, hogy a panír lepereg róla, vagy nem lesz elég ropogós, próbáld ki ezzel a recepttel!

Hagymakarika receptje
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A hagymakarika kiváló snack különféle mártogatósokkal, de köretnek, főzelékre feltétnek sem utolsó. Sütés közben a hagyma finom édeskéssé válik. Még ropogósabb lesz a végeredmény, ha kukoricakeményítőt is teszel a bundához, illetve nagyobb szemű zsemlemorzsát használsz. 

Hagymakarika receptje

Hozzávalók

  • 4 fej vöröshagyma
  • 25 dkg zsemlemorzsa
  • 25 dkg liszt
  • 2 evőkanál kukoricakeményítő
  • 2 dl tej
  • 1 db tojás
  • bors
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A hagymákat pucold meg, és vágd egy-másfél centi vastag szeletekre, majd szedd karikákra. A tojást üsd egy tálba, adj hozzá öt evőkanál lisztet, kukoricakeményítőt, borsot, sót, keverj hozzá annyi tejet, hogy közepes sűrűségű palacsintatésztát kapj. A hagymakarikákat panírozd be. Először forgasd a maradék lisztbe, majd a palacsintatésztába, végül pedig a zsemlemorzsába. 
Egy nagy lábosban vagy serpenyőben forrósíts olajat, és süsd benne a panírozott hagymakarikákat szép aranybarnára. Szedd papírtörlőre, és csepegtesd le. 
A hagymából zamatos lekvárt is főzhetsz. Sült, grillezett ételek mellé jól jön. 

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük