Így készül a habpalacsinta
Kicsik és nagyok is imádni fogják
A habpalacsintát bármivel megtöltheted, egymásra rakva pedig olyan, mint egy torta.

Ez is érdekelhet

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Játék közben tanul és fejlődik a gyerek - Ezt imádni fogja (x)

Milyen borhoz milyen falat illik? Profi borászoktól tudhatod meg (x)

Mutatós dekorációk egyszerű, kreatív ötletekből, hogy tavasz legyen az otthonodban (x)

Ez a lány szerelme levágott fejével táncolt - Itt nézheted meg (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Minden egy kollekcióban, amit a romantikus stílusról tudnod kell idén »

Egy kiló festéket kent magára, és átváltozott az arca: ezért ne érezd magad szürke kisegérnek »

Így használd a rózsaszínt az esküvőn, hogy elkerüld a giccshatást »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az emeletes csúsztatott vagy habpalacsintával mindig nagy sikerre számíthatsz. Különlegessége, hogy csak a tészta egyik oldalát kell megsütni. A tetejére kakaópor, gyümölcslekvár, csokiöntet vagy tejszín is kerülhet. Veress Imre Péterné receptjével biztosra mehetsz.

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 17 dkg liszt
  • 7 tojás
  • 6 dl tej
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 3 dkg vaj
  • olaj a sütéshez

Töltelékhez

  • gyümölcslekvár
  • kakaópor
  • őrölt fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, a sárgákat a többi hozzávalóval együtt robotgéppel dolgozd el. Akkor jó, ha csomómentes. Végül a fehérjéből verj kemény habot, és óvatosan forgasd a masszába, nehogy megtörjön. A tésztát egyébként tejjel hígíthatod, liszttel sűrítheted.

Egy palacsintasütőben forrósíts olajat, és merőkanállal tégy bele a masszából. Csak a tészta egyik oldalát süsd meg, ne fordítsd meg. Válassz a palacsinta méreténél szélesebb tányért, és erre csúsztasd az elsőt, kend meg ízlés szerint, majd rétegezd a kisült tésztákat. Felváltva ízesítsd cukrozott kakaóporral, fahéjjal, lekvárral vagy más finomsággal. Hűtőben két órán át dermeszd, majd úgy szeleteld, mint a tortát.

Blog.hu ajánló