Így készül a habpalacsinta
Kicsik és nagyok is imádni fogják
A habpalacsintát bármivel megtöltheted, egymásra rakva pedig olyan, mint egy torta.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az emeletes csúsztatott vagy habpalacsintával mindig nagy sikerre számíthatsz. Különlegessége, hogy csak a tészta egyik oldalát kell megsütni. A tetejére kakaópor, gyümölcslekvár, csokiöntet vagy tejszín is kerülhet. Veress Imre Péterné receptjével biztosra mehetsz.

Habpalacsinta

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 17 dkg liszt
  • 7 tojás
  • 6 dl tej
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 3 dkg vaj
  • olaj a sütéshez

Töltelékhez

  • gyümölcslekvár
  • kakaópor
  • őrölt fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, a sárgákat a többi hozzávalóval együtt robotgéppel dolgozd el. Akkor jó, ha csomómentes. Végül a fehérjéből verj kemény habot, és óvatosan forgasd a masszába, nehogy megtörjön. A tésztát egyébként tejjel hígíthatod, liszttel sűrítheted.

Egy palacsintasütőben forrósíts olajat, és merőkanállal tégy bele a masszából. Csak a tészta egyik oldalát süsd meg, ne fordítsd meg. Válassz a palacsinta méreténél szélesebb tányért, és erre csúsztasd az elsőt, kend meg ízlés szerint, majd rétegezd a kisült tésztákat. Felváltva ízesítsd cukrozott kakaóporral, fahéjjal, lekvárral vagy más finomsággal. Hűtőben két órán át dermeszd, majd úgy szeleteld, mint a tortát.

Szerezd meg most 10% kedvezménnyel Mentes anyu szakácskönyvét!

Kedvenc receptkönyvünk, melynek minden nő konyhájában ott a helye, most 10% kedvezménnyel elérhető kizárólag a FeminaShopban május 3-16. között!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani. Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük