Régimódi, habos szilvás süti a nagyi konyhájából: a család egyik kedvenc receptje
Most van itt a szezonja! A szilvás süti a roppanós tojáshabtól lesz igazán ellenállhatatlan.

Régimódi, habos szilvás süti a nagyi konyhájából: a család egyik kedvenc receptje
Ez is érdekelhet

Lépj most a gondtalan nyugdíjas éveidért! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

beauty and style

10 trend, amivel számolni kell 2019-ben: a retró divat rajongói előre örülhetnek »

Gyönyörű, natúr smink karácsonyra: ezt viseld, ha nem akarsz túlzásokba esni »

Ez az app segít, hogy mindig hidratált legyél: figyelmeztet, mennyi vizet kell innod »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A gyümölcsös sütikkel képtelenség betelni, a habos szilvás süti is nagy kedvenc lesz. Az alapja egy könnyen kezelhető, egyszerű pitetészta. Mindenképpen pihentesd hideg helyen, akkor lesz igazán omlós. Ez a recept generációról generációra öröklődik a családban. 

Habos szilvás süti recept

Hozzávalók 12 szelethez:

Tésztához

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • 3 db tojássárgája
  • 3 evőkanál hideg víz
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só

Töltelékhez

  • 1 kg szilva
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 1 teáskanál fahéj

Tetejére

  • 5 db tojásfehérje
  • 5 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál citromlé
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet keverd össze a sóval, a cukorral, a vaníliával, majd morzsold össze a vajjal. Add hozzá a tojássárgákat és a hideg vizet. Jól formázható, sima, fényes tésztát kell kapnod. Gyorsan dolgozz, ne hagyd, hogy a vaj megolvadjon. Csomagold fóliába, majd rakd a hűtőbe fél órára. 
 

A szilvát magozd ki, keverd össze a cukorral és a fahéjjal. Nyújtsd ki, és egyengesd vajjal kikent, liszttel megszórt piteformába úgy, hogy a peremére is kerüljön tészta. Rakd ki a szilvával, a tetejére hints zsemlemorzsát. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd 10-15 percig. Addig a tojásfehérjét verd kemény habbá a cukorral és a citromlével, majd simítsd az elősütött tészta tetejére. Tedd vissza a sütőbe, és süsd még 15 percig. Ha a tészta puha, és a hab barnás, vedd ki a sütőből. 

Ezt is szeretjük