Habos, sütés nélkül készülő csokitorta: a kekszes alapon terül el a tejszínes krém
Ez a mennyei, habos csokitorta sütés nélkül készül. Jól behűtött, zsíros habtejszínt válassz hozzá.


- Szabó Zsófi überszexi bőrruhában: a Glamour-gála legdögösebb sztárja volt
- Ki ajánlhatja fel először a tegeződést? 10 kérdés, amire mindenkinek illik tudni a választ
- Lilu is megszólalt a Glamour-gála botrányos celeb résztvevőiről: meglepő, mit írt róluk
- Villámgyors KRESZ-teszt: megelőzhetsz egy balra kanyarodó gépkocsit, ha ezt a táblát látod?
- Hogyan jó: jeggyűrű vagy jegygyűrű? 8 összetett magyar szó, amiről sokan azt hiszik, hogy jól írják, pedig nem
A sütés nélkül készülő habos csokitorta elkészítése hasonlít a sajttortához, de krémsajt vagy mascarpone helyett itt habtejszín a krém alapja. A mennyei csokihab roppanós, kekszes rétegen terül el, és az egész a hűtőben áll össze.
Habos csokitorta sütés nélkül
Hozzávalók 12 szelethez
Az alaphoz:
- 20 dkg csokis keksz
- 10 dkg olvasztott vaj
A krémhez:
- 20 dkg tejcsoki
- 5 dl habtejszín
- 1 csomag habfixáló
Elkészítés:
A vajat olvaszd fel. A kekszet darált meg, keverd el az olvasztott vajjal, és egyengesd el egy frissentartó fóliával kibélelt tortaformában. Tedd a hűtőbe fél órára, hogy megdermedjen.
Amíg az alap hűl, állítsd össze a krémet. A csokit tördeld össze, és vízgőz fölött olvaszd fel. A hideg tejszínből verj kemény habot. Egy csomag habfixálót is adj hozzá, hogy tényleg jól megálljon, majd óvatosan forgasd bele az olvasztott csokit is. Egyengesd el a kekszes alap tetején, és tedd vissza a hűtőbe két-három órára. A tetejét reszelt csokival díszítheted.
Az Oreo sajttorta is látványos, krémes, és sütés nélkül készül.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept