Habos, sütés nélkül készülő csokitorta: a kekszes alapon terül el a tejszínes krém

Ez a mennyei, habos csokitorta sütés nélkül készül. Jól behűtött, zsíros habtejszínt válassz hozzá.

habos csokitorta
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A sütés nélkül készülő habos csokitorta elkészítése hasonlít a sajttortához, de krémsajt vagy mascarpone helyett itt habtejszín a krém alapja. A mennyei csokihab roppanós, kekszes rétegen terül el, és az egész a hűtőben áll össze.

Habos csokitorta sütés nélkül

Hozzávalók 12 szelethez

Az alaphoz:

  • 20 dkg csokis keksz
  • 10 dkg olvasztott vaj

A krémhez:

  • 20 dkg tejcsoki
  • 5 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
Recept idők

Elkészítés:

A vajat olvaszd fel. A kekszet darált meg, keverd el az olvasztott vajjal, és egyengesd el egy frissentartó fóliával kibélelt tortaformában. Tedd a hűtőbe fél órára, hogy megdermedjen.

Amíg az alap hűl, állítsd össze a krémet. A csokit tördeld össze, és vízgőz fölött olvaszd fel. A hideg tejszínből verj kemény habot. Egy csomag habfixálót is adj hozzá, hogy tényleg jól megálljon, majd óvatosan forgasd bele az olvasztott csokit is. Egyengesd el a kekszes alap tetején, és tedd vissza a hűtőbe két-három órára. A tetejét reszelt csokival díszítheted.

Az Oreo sajttorta is látványos, krémes, és sütés nélkül készül.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük