Habos, sütés nélkül készülő csokitorta: a kekszes alapon terül el a tejszínes krém
Ez a mennyei, habos csokitorta sütés nélkül készül. Jól behűtött, zsíros habtejszínt válassz hozzá.
A sütés nélkül készülő habos csokitorta elkészítése hasonlít a sajttortához, de krémsajt vagy mascarpone helyett itt habtejszín a krém alapja. A mennyei csokihab roppanós, kekszes rétegen terül el, és az egész a hűtőben áll össze.
Habos csokitorta sütés nélkül
Hozzávalók 12 szelethez
Az alaphoz:
- 20 dkg csokis keksz
- 10 dkg olvasztott vaj
A krémhez:
- 20 dkg tejcsoki
- 5 dl habtejszín
- 1 csomag habfixáló
Elkészítés:
A vajat olvaszd fel. A kekszet darált meg, keverd el az olvasztott vajjal, és egyengesd el egy frissentartó fóliával kibélelt tortaformában. Tedd a hűtőbe fél órára, hogy megdermedjen.
Amíg az alap hűl, állítsd össze a krémet. A csokit tördeld össze, és vízgőz fölött olvaszd fel. A hideg tejszínből verj kemény habot. Egy csomag habfixálót is adj hozzá, hogy tényleg jól megálljon, majd óvatosan forgasd bele az olvasztott csokit is. Egyengesd el a kekszes alap tetején, és tedd vissza a hűtőbe két-három órára. A tetejét reszelt csokival díszítheted.
Ellenállhatatlan Oreo sajttorta: sütés nélkül készül a látványos desszert
A torta látványától összefut a nyál az ember szájában, nem is csoda, hisz a krém és a keksz sincs kispórolva belőle.
ElolvasomMég több recept