Habos, sütés nélkül készülő csokitorta: a kekszes alapon terül el a tejszínes krém

Ez a mennyei, habos csokitorta sütés nélkül készül. Jól behűtött, zsíros habtejszínt válassz hozzá.

Habos csokitorta sütés nélkül
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A sütés nélkül készülő habos csokitorta elkészítése hasonlít a sajttortához, de krémsajt vagy mascarpone helyett itt habtejszín a krém alapja. A mennyei csokihab roppanós, kekszes rétegen terül el, és az egész a hűtőben áll össze.

Habos csokitorta sütés nélkül

Hozzávalók 12 szelethez

Az alaphoz:

  • 20 dkg csokis keksz
  • 10 dkg olvasztott vaj

A krémhez:

  • 20 dkg tejcsoki
  • 5 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
Recept idők

Elkészítés:

A vajat olvaszd fel. A kekszet darált meg, keverd el az olvasztott vajjal, és egyengesd el egy frissentartó fóliával kibélelt tortaformában. Tedd a hűtőbe fél órára, hogy megdermedjen.

Amíg az alap hűl, állítsd össze a krémet. A csokit tördeld össze, és vízgőz fölött olvaszd fel. A hideg tejszínből verj kemény habot. Egy csomag habfixálót is adj hozzá, hogy tényleg jól megálljon, majd óvatosan forgasd bele az olvasztott csokit is. Egyengesd el a kekszes alap tetején, és tedd vissza a hűtőbe két-három órára. A tetejét reszelt csokival díszítheted.

Ellenállhatatlan Oreo sajttorta: sütés nélkül készül a látványos desszert

A torta látványától összefut a nyál az ember szájában, nem is csoda, hisz a krém és a keksz sincs kispórolva belőle.

Elolvasom
Ezt is szeretjük