Így készül a tökéletes, roppanós házi habcsók: az alaprecept és a legfinomabb variációk
Ha sok tojásfehérjéd marad ki sütés-főzés során, készíts belőlük habcsókot. Dekorációnak sem utolsó!
A házi habcsók is lehet olyan finom, mint a bolti. Sokan tartanak az elkészítésétől, mivel nehéz eltalálni a tökéletes állagot, és fontos az is, hogy ne szárítsd túl. Próbálkozz különböző színű, ízű és formájú habcsókokkal, amiket dekorációként is felhasználhatsz.
Habcsókalaprecept és variációk
Hozzávalók
- 4 db tojásfehérje
- 12 dkg cukor
- 1 teáskanál citromlé
- 1 csipet só
Elkészítés:
A tojások fehérjét verd kemény habbá a csipet sóval. Amikor már félkemény, add hozzá a cukrot és a citrom levét is. Kemény, selymes fényű habot kell kapnod. Nagyon óvatosan, fakanállal keverd, hogy ne törjön össze.
Tedd át a masszát habzsákba, és nyomj kis halmokat vagy karikákat sütőpapírral bélelt tepsibe. Told forró sütőbe, és süsd 120 fokon körülbelül egy órán át. Közben ellenőrizd, hogy ne száradjon ki.
A habcsók masszáját ízesítheted kókusszal, fahéjjal, kakaóval, gyömbérrel, aromákkal, ételfestékkel. A formát is érdemes variálni: készülhet egyszerű habcsók, karika, sőt karácsonyfa vagy csillag is.
A kakaós-kávés habcsók is mennyei, ajándékba is tökéletes!
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció