Házi, gyúrt omlós tészta, ahogy a nagyi is készítette: ilyen finomságokat süthetsz belőle
Fontos, hogy meglegyen neked is a gyúrt omlós tészta alapreceptje. A tökéletes sütihez elég csak az arányokat megjegyezned.

Házi, gyúrt omlós tészta, ahogy a nagyi is készítette: ilyen finomságokat süthetsz belőle
Ez is érdekelhet

Téged is vár a Lasselsberger-Knauf virtuális családi háza! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Vásárolj a neten is kényelmesen! (x)

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

Idén cseréld a télikabátot fürdőrucira – Ezért érdemes Thaiföldre utaznod! (x)

beauty and style

A téli szezon legdivatosabb hajszínei és frizurái: a természetes nőiesség a fodrászok új mottója »

Nőies ruhák 2019-re, magyar tervezőktől: mi már tudjuk, mi lesz a tavaszi divat »

5 egyszerű arcizomtorna, amitől sima és feszes lesz a bőr »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A gyúrt omlós tésztákban közös, hogy három rész lisztből, két rész zsiradékból és egy rész cukorból készülnek. Ha azt akarod, hogy igazán omlós legyen, gyorsan dolgozz. Linzerekhezkülönféle pitékhez és a legkülönbözőbb teasüteményekhez is jól jön ez a recept. Víz helyett tejet vagy tejfölt is rakhatsz a tésztába. 

Gyúrt omlós tészta alaprecept

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 db tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál víz
Recept idők

Elkészítés:

Fontos, hogy hideg alapanyagokkal dolgozz, tehát a hozzávalókat csak rögtön felhasználás előtt vedd ki a hűtőből. A lisztet és a porcukrot szitáld át, majd morzsold össze a felkockázott vajjal. Ha elég morzsalékos, add hozzá a tojássárgáját, és ízesítsd vaníliás cukorral. Gyorsan gyúrd össze a tésztát. Ha nem áll össze, vagy nem elég rugalmas, adj hozzá egy-két evőkanál vizet vagy tejfölt. Keverhetsz még hozzá kakaót, diót, mandulát. 
 

Formázz a tésztából gombócot, és pihentesd a hűtőben legalább fél órán át. Ezt követően formázd tetszés szerint. Kinyújthatod és kiszaggathatod, de mini piteformákban is jól mutat. Megtöltheted lekvárral, csokis krémmel, feldobhatod gyümölcsökkel. Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsül.

Ezt is szeretjük