Szuperomlós, meggyes, rácsos pite a nagyi tésztareceptje szerint: így még jobb a töltelék
A klasszikus linzertészta egyszerűen formázható, sokáig omlós marad, meggyel, tortaformában sütve pedig egyszerűen csúcs.

Szuperomlós, meggyes, rácsos pite a nagyi tésztareceptje szerint: így még jobb a töltelék
Ez is érdekelhet

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Mit diktál a téli kabáttrend 2018-ban? A stylist tippjei (x)

Hogyan segíts, ha bedugult a pici orra? Az orröblítés aranyszabályai (x)

10 hely, amiről álmodoznak a magyarok - Idén csupán egy európai város került fel a listára. (x)

beauty and style

Csodát tesz a kiszáradt bőrrel, ha naponta ezt iszod: pillanatok alatt felfrissülsz tőle »

6 híres nő, aki az életben sokkal szebb, mint a retusált címlapokon »

Nőies, csábító illatok a téli szezonra: parfümkörkép újdonságokkal »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az omlós linzertészta rengeteg sütinek lehet az alapja, és akár tortaként is kínálhatod. Igazi békebeli kedvenc, az eredeti osztrák recept szerint mandula is kerül a tésztába. Akkor lesz igazán omlós, ha gyorsan állítod össze. Savanykás töltelékkel, így meggyel egyszerűen mennyei.

Meggyes, rácsos linzertorta

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg mandula
  • 1 db tojás
  • 1 db tojássárgája
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 1 csipet só

Töltelékhez

  • 70 dkg meggy
  • 12 dkg cukor
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • zsemlemorzsa
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, rakd hozzá a porcukrot, és reszeld hozzá a hideg vajat. Az ujjaiddal morzsold össze, majd, amikor már jó morzsalékos, add hozzá a darált mandulát, a tojássárgáját, a tojást, a fahéjat és a sót. Gyors mozdulatokkal gyúrd össze a tésztát. Ha sima és szép fényes, oszd ketté, kétharmad-egyharmad arányban. Csomagold folpack fóliába, és tedd a hűtőbe legalább fél órára, hogy a vaj visszadermedjen.
 

Addig a meggyet mosd meg, és magozd ki. Szórd meg a cukorral és a fahéjjal. Pihentetés után a nagyobb tésztagombócot nyújtsd ki lisztezett felületen akkorára, mint a torta- vagy a piteformád, és egyengesd bele. Hintsd meg zsemlemorzsával, és oszd el rajta egyenletesen a lecsepegtetett, meggyes tölteléket. A maradék tésztát is nyújtsd ki, majd csíkozd fel. Fedd be vele a tetejét rácsszerűen. Told vissza a sütőbe, és süsd még 25 percig. Várd meg, míg kihűl, és tortaszerűen szeleteld fel.

Ezt is szeretjük