Krémes gyümölcsrizs klasszikus recept szerint: jól behűtve tálald
Az édes, hideg gyümölcsrizs igazi hűsítő nyári desszert.
A krémes gyümölcsrizst bármilyen színes gyümölccsel kínálhatod: jól megy hozzá a meggy, a szeder, a málna és az eper is. Nyáron friss gyümölcsből készítsd, de szezonon kívül mélyhűtöttet vagy befőttet is adhatsz hozzá.
Gyümölcsrizs
Hozzávalók 4 adaghoz
- 40 dkg gyümölcs (meggy, málna, szeder stb.)
- 20 dkg rizs
- 5 dl tej
- 5 dkg vaj
- 4 csomag vaníliás cukor
- 4 dl habtejszín
- 3 evőkanál kristálycukor
- 2 dl víz
- 1 csomag habfixáló
Elkészítés:
A rizst tedd forrásban lévő vízbe, és kis főzd addig, amíg az összes levet magába szívja. Ekkor öntsd fel a tejjel, add hozzá a vajat és a cukrokat, forrald három percig, majd húzd le a tűzről, és várd meg, amíg lefedve, a saját gőzében puhul meg nagyjából húsz perc alatt. Ha kész, hűtsd le. A hideg tejszínt verd fel, add hozzá a habfixálót, és a kemény habot forgasd a rizshez. Végül keverd össze a megmosott, kimagozott gyümölcsökkel, adagold tálkákba, takard le, és fogyasztásig a hűtőben tartsd.
Hasonlóan készül ez a kekszes, mascarponés desszert is, amit bármilyen szezonális gyümölccsel feldobhatsz.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept