Krémes gyümölcsrizs klasszikus recept szerint: jól behűtve tálald
Az édes, hideg gyümölcsrizs igazi hűsítő nyári desszert.
![Gyümölcsrizs](https://kep.index.hu/1/0/4419/44196/441967/44196722_498b123e89ea043f921737ab32ce00de_wm.jpg)
A krémes gyümölcsrizst bármilyen színes gyümölccsel kínálhatod: jól megy hozzá a meggy, a szeder, a málna és az eper is. Nyáron friss gyümölcsből készítsd, de szezonon kívül mélyhűtöttet vagy befőttet is adhatsz hozzá.
Gyümölcsrizs
Hozzávalók 4 adaghoz
- 40 dkg gyümölcs (meggy, málna, szeder stb.)
- 20 dkg rizs
- 5 dl tej
- 5 dkg vaj
- 4 csomag vaníliás cukor
- 4 dl habtejszín
- 3 evőkanál kristálycukor
- 2 dl víz
- 1 csomag habfixáló
Elkészítés:
A rizst tedd forrásban lévő vízbe, és kis főzd addig, amíg az összes levet magába szívja. Ekkor öntsd fel a tejjel, add hozzá a vajat és a cukrokat, forrald három percig, majd húzd le a tűzről, és várd meg, amíg lefedve, a saját gőzében puhul meg nagyjából húsz perc alatt. Ha kész, hűtsd le. A hideg tejszínt verd fel, add hozzá a habfixálót, és a kemény habot forgasd a rizshez. Végül keverd össze a megmosott, kimagozott gyümölcsökkel, adagold tálkákba, takard le, és fogyasztásig a hűtőben tartsd.
Hideg, krémes desszert sütés nélkül: szezonális gyümölccsel dúsítsd
Sima háztartási kekszből is csodás desszertet varázsolhatsz az asztalra, ha készítesz hozzá egy finom krémet, és gyümölccsel rétegezed.
ElolvasomMég több recept