Krémes gyümölcsrizs klasszikus recept szerint: jól behűtve tálald

Az édes, hideg gyümölcsrizs igazi hűsítő nyári desszert.

Gyümölcsrizs
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A krémes gyümölcsrizst bármilyen színes gyümölccsel kínálhatod: jól megy hozzá a meggy, a szeder, a málna és az eper is. Nyáron friss gyümölcsből készítsd, de szezonon kívül mélyhűtöttet vagy befőttet is adhatsz hozzá.

Gyümölcsrizs

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 40 dkg gyümölcs (meggy, málna, szeder stb.)
  • 20 dkg rizs
  • 5 dl tej
  • 5 dkg vaj
  • 4 csomag vaníliás cukor
  • 4 dl habtejszín
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 2 dl víz
  • 1 csomag habfixáló
Recept idők

Elkészítés:

A rizst tedd forrásban lévő vízbe, és kis főzd addig, amíg az összes levet magába szívja. Ekkor öntsd fel a tejjel, add hozzá a vajat és a cukrokat, forrald három percig, majd húzd le a tűzről, és várd meg, amíg lefedve, a saját gőzében puhul meg nagyjából húsz perc alatt. Ha kész, hűtsd le. A hideg tejszínt verd fel, add hozzá a habfixálót, és a kemény habot forgasd a rizshez. Végül keverd össze a megmosott, kimagozott gyümölcsökkel, adagold tálkákba, takard le, és fogyasztásig a hűtőben tartsd.

Hideg, krémes desszert sütés nélkül: szezonális gyümölccsel dúsítsd

Sima háztartási kekszből is csodás desszertet varázsolhatsz az asztalra, ha készítesz hozzá egy finom krémet, és gyümölccsel rétegezed.

Elolvasom
Ezt is szeretjük