Krémes gyümölcsrizs klasszikus recept szerint: jól behűtve tálald

Az édes, hideg gyümölcsrizs igazi hűsítő nyári desszert.

gyumolcsrizs
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A krémes gyümölcsrizst bármilyen színes gyümölccsel kínálhatod: jól megy hozzá a meggy, a szeder, a málna és az eper is. Nyáron friss gyümölcsből készítsd, de szezonon kívül mélyhűtöttet vagy befőttet is adhatsz hozzá.

Gyümölcsrizs

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 40 dkg gyümölcs (meggy, málna, szeder stb.)
  • 20 dkg rizs
  • 5 dl tej
  • 5 dkg vaj
  • 4 csomag vaníliás cukor
  • 4 dl habtejszín
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 2 dl víz
  • 1 csomag habfixáló
Recept idők

Elkészítés:

A rizst tedd forrásban lévő vízbe, és kis főzd addig, amíg az összes levet magába szívja. Ekkor öntsd fel a tejjel, add hozzá a vajat és a cukrokat, forrald három percig, majd húzd le a tűzről, és várd meg, amíg lefedve, a saját gőzében puhul meg nagyjából húsz perc alatt. Ha kész, hűtsd le. A hideg tejszínt verd fel, add hozzá a habfixálót, és a kemény habot forgasd a rizshez. Végül keverd össze a megmosott, kimagozott gyümölcsökkel, adagold tálkákba, takard le, és fogyasztásig a hűtőben tartsd.

Hasonlóan készül ez a kekszes, mascarponés desszert is, amit bármilyen szezonális gyümölccsel feldobhatsz.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük