4 csodás gyümölcsös tepsis süti

Használd ki a gyümölcsszezont, és amibe lehet, friss finomságokat tegyél. Ezek nemcsak egészségesebbek, de ízesebbek is, mint konzerv társaik.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Még mindig tele a piac friss gyümölccsel - most leginkább barackkal és szilvával találkozhatsz a standokon. Ha már unod őket nyersen, akkor készíts egy egyszerű, de nagyszerű süteményt.

17 csodás desszert

Nézegess képeket!

Elolvasom

A gyümölcsöket az alábbi receptekben természetesen le is cserélheted egy másikra, kísérletezgess kedved szerint.

Kétszínű sütemény

Hozzávalók:

  • 2 bögre cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 tojás
  • 1 bögre olaj
  • 1 bögre szódavíz
  • 3 bögre liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 30 dkg bármilyen idénygyümölcs

A hozzávalókat keverd össze. A massza felét öntsd egy kivajazott, kilisztezett tepsibe, a másik felébe keverj három evőkanál kakaót. Ezt öntsd rá a fehér tészta tetejére. Végül dobálj rá gyümölcsöket, és tűpróbáig süsd a sütit.

Datolyás kocka

Hozzávalók a tésztához:

  • 1,5 pohár liszt
  • 2 pohár zabpehely
  • 1 pohár barnacukor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 20 dkg vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor

A krémhez:

  • 60 dkg datolya
  • narancslé

A tésztához valókat morzsold össze. Egy közepes tepsit vastagon kenj ki vajjal. A tészta felét szórd a tepsi aljára. A kimagozott datolyát annyi narancslével, ami éppen ellepi, főzd meg. Öntsd a tepsibe a krémet, majd szórd rá a maradék tésztát, és 180 fokon 20 perc alatt süsd meg.
 

Borzas barack

Hozzávalók:

  • 50 dkg barack vagy nektarin
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg finomliszt

A barackot hámozd meg, a legegyszerűbb, ha egy percre forró vízbe mártod, majd lehúzod a héját. A nektarint elég, ha felkockázod. A lisztet, a vajat és a porcukrot gyúrd tésztává, és tedd egy órára a mélyhűtőbe. A feldarabolt barackot öntsd egy tűzálló tálba. A megkeményedett tésztát egy nagy lyukú reszelőn reszeld a tálba. Előmelegített sütőben körülbelül 15 percig süsd. Porcukorral meghintve tálald.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Meggyes-tejes pite

Hozzávalók:

  • 25 dkg magozott meggy
  • 3 tojás
  • 1,5 dl tej
  • fél dl tejszín
  • 10 dkg liszt
  • 5 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom héja
  • csipet só

A tojásokat keverd habosra a kétféle cukorral. Szitáld bele a lisztet és a csipet sót. Reszeld hozzá a citromhéjat, majd öntsd hozzá a tejet és a tejszínt. Keverd simára. Ha van piteformád, akkor vajazd ki, majd szórd be cukorral. Helyezd egy vízzel félig feltöltött tepsibe. Ha nincs ilyen formád, akkor használj egy jénait. Öntsd bele a tésztát, és szórd meg a meggyszemekkel. 170 fokra előmelegített sütőben körülbelül 12 perc alatt süsd meg.

Ezt is szeretjük