Gyümölcsös sajttorta sütés nélkül
Igazán egyszerű elkészíteni ezt az omlós, friss süteményt, amihez ráadásul még a sütőt sem kell bekapcsolnod.
A sajttorta készülhet sütőben is, de szerencsére van olyan változata, amit csak össze kell keverni, majd egy kis kekszalapra önteni.


Az amerikai változat ilyen egyszerű, nyári gyümölcsökkel kombinálva tökéletes édesség.
Gyümölcsös sajttorta
Hozzávalók a tésztához:
- 25 dkg csokis keksz
- 10 dkg teavaj
A töltelékhez:
- 50 dkg mascarpone
- 1 dl tejföl
- 3 tojás
- 15 dkg cukor
- másfél evőkanál finomliszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom
A sütőt melegítsd elő 165 fokra. A kekszet törd össze nagyon apróra, ha bírja a turmixgéped, akkor abba is beteheted pár fordulóra. Keverd hozzá az olvadt, langyos vajat. A vajas kekszmorzsát ezután egyenletes rétegben nyomkodd bele egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformába, és tedd 10 percre az előmelegített sütőbe. Nem kell, hogy teljesen átsüljön. Kézi robotgéppel egy nagy tálban dolgozd simára a krém összetevőit, utoljára a tojásokat hozzáadva, majd öntsd a masszát a kekszmorzsára. Süsd a tortát 50 percig. Ennyi idő után még elég folyékonynak tűnik, de semmiképp sem szabad tovább sütni, meg fog szilárdulni. Ha kihűlt, egy éjszakára tedd a hűtőbe.
OLVASD EL EZT IS!

- alma
- gyümölcs
Ínycsiklandó gyümölcsök tejszínes vaníliaszósszal

- piskóta
- édességek
Nyári vaníliás piskótatekercs

- málna
- babapiskóta