5 hipergyors gyümölcsös muffin
A muffin a kezdő háziasszonyok körében igen népszerű sütemény, hiszen roppant egyszerű, és villámgyorsan kész van.
A bögrés sütik és muffinok nemcsak a falatozók körében népszerűek, hanem bizony a háziasszonyok is toplistás helyen említik őket. Elkészítésük ugyanis pofonegyszerű.
Ráadásul hihetetlenül változatosan elkészíthetőek, az ízesítők pedig tetszés szerint cserélhetők. Próbáld ki az alábbi változatokat is.
Áfonyás-barackos muffin
Hozzávalók:
- 35 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 10 dkg cukor
- 10 dkg olvasztott vaj
- 2 dl tejföl
- 2 tojás
- 1 citrom reszelt héja
- 15 dkg áfonya
- 2 friss barack felkockázva
- 6 evőkanál szénsavas ásványvíz
Keverd össze a lisztet, a cukrot és a sütőport egy nagy tálban, add hozzá az olvasztott vajat, a tejfölt, a tojásokat és a citrom héját, és egy habverővel keverd addig, amíg egységes, lágy tészta nem lesz belőle.
Óvatosan keverd bele a gyümölcsöt, legvégül add hozzá a vizet.
Előmelegített sütőben, körülbelül 200 fokon 25-30 perc alatt készre sül.
Narancsos muffin
Hozzávalók:
- 1 narancs
- 1,5 dl narancslé
- 15 dkg cukor
- 20 dkg liszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna
- 1 narancs reszelt héja
- 10 dkg étcsokoládé-törmelék
- 1 tojás
- 10 dkg olvasztott vaj
Egy tálban a lisztet keverd össze a sütőporral, a szódabikarbónával, a reszelt narancshéjjal és a csokidarabokkal. Egy másik edényben a tojást kicsit verd fel, és add hozzá a cukrot, a vajat. A narancs húsát turmixold össze a narancslével, és ezt is add hozzá. Végül egyesítsd a két tálat. Előmelegített sütőben, közepes lángon 20-25 percig süsd.
Karibi muffin
Hozzávalók:
- 25 dkg ananász
- 25 dkg liszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 10 dkg vaj
- 2 tojás
- 10 dkg cukor
- 7 dkg joghurt
- 7 cl Blue Curacao
- 4 cl ananászlé
- kókuszreszelék ízlés szerint
A lisztet keverd össze a sütőporral egy tálban. Egy másik tálban a vajat, a tojást, a cukrot, a tejfölt, a Blue Curacaót és az ananászlevet keverd össze. Ehhez add a lisztes keveréket és az ananászdarabokat, illetve a kókuszreszeléket. 20-25 percig süsd előmelegített sütőben.
Málnás muffin
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 6 dkg étkezési keményítő
- 5 dkg kókuszreszelék
- 3 teáskanál sütőpor
- 30 dkg málna
- 2 tojás
- 10 dkg cukor
- 2 teáskanál citromlé
- 1 dl joghurt
- 1 dl olaj
A lisztbe keverd bele az étkezési keményítőt, a kókuszreszeléket és a sütőport. A málna felét pürésítsd le, keverd össze a tojással, a citromlével, a cukorral, a joghurttal és az olajjal. Dolgozd össze a két keveréket és a maradék málnát. A sütőben 20-25 percig vagy tűpróbáig süsd.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Szilvás muffin
Hozzávalók:
- 10 dkg vaj
- 25 dkg cukor
- 2 tojás
- 20 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 dl tej
- 1 kávéskanál fahéj
- 10 dkg dió
- 5 szem szilva
A vajat és a cukrot keverd habosra. Egyenként add hozzá a tojásokat. Ezután a liszt, a sütőpor, a dió és a fahéj keverékét keverd hozzá. A végén jöhet a felkockázott szilva, és annyi tej, hogy formálható masszát kapj. Előmelegített sütőben körülbelül 20 perc alatt kész. Kevés szilvapálinkával megbolondíthatod.
OLVASD EL EZT IS!
- muffin
- sütemény
20 perces, mézédes muffinok
- muffin
- mák