Almás, vörösboros omlós szűzérmék: a hús szétolvad a szádban
Az omlós gyümölcsös szűzérmékkel biztos a siker. Pácolás nélkül is nagyon ízletes.
A szűzpecsenye a sertés legfinomabb része, így a belőle készülő ételek is csak jók lehetnek. Remekül illenek hozzá a gyümölcsök és a szószok. Ez a villámfogás igazán fejedelmi. Nem bánod meg, ha a gyümölcsös szűzérméket Biró Sára receptje szerint készíted el.
Gyümölcsös szűzérmék
Hozzávalók 4 személyre
- 1 szűzpecsenye
- 2 alma
- 1 evőkanál liszt
- 1 evőkanál olaj
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 1 szál rozmaring
- diónyi vaj
- só
- bors
A vörösboros körtéhez
- 2 körte
- 1 dl vörösbor
- 1 teáskanál méz
- 2 szegfűszeg
Elkészítés:
A húst szeleteld fel ujjnyi vastagra, és a tenyereddel egy kicsit ütögesd meg. Fűszerezd sóval, borssal ízlés szerint. Az almát is pucold meg, és vágd négy részre. A hússzeleteket forgasd paprikás lisztbe, és serpenyőben pirítsd meg mindkét oldalát. Add hozzá az almát, a vajat, és süsd egy-két percig. Dobd rá a rozmaringágat, és fedd le. Párold körülbelül öt percig.
Közben készítsd el a vörösboros körtét. A bort forrald fel a szegfűszeggel és a mézzel, majd tedd bele a megpucolt gyümölcsöt. Párold négy-öt percig. Fontos, hogy a körte roppanós maradjon, és ne főjön szét. Tálaláskor rakd a gyümölcsöt a sertéspecsenye mellé.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció