Almás, vörösboros omlós szűzérmék: a hús szétolvad a szádban

Az omlós gyümölcsös szűzérmékkel biztos a siker. Pácolás nélkül is nagyon ízletes.

Almás, vörösboros omlós szűzérmék: a hús szétolvad a szádban
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A szűzpecsenye a sertés legfinomabb része, így a belőle készülő ételek is csak jók lehetnek. Remekül illenek hozzá a gyümölcsök és a szószok. Ez a villámfogás igazán fejedelmi. Nem bánod meg, ha a gyümölcsös szűzérméket Biró Sára receptje szerint készíted el.

Gyümölcsös szűzérmék

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 szűzpecsenye
  • 2 alma
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 szál rozmaring
  • diónyi vaj
  • bors

A vörösboros körtéhez

  • 2 körte
  • 1 dl vörösbor
  • 1 teáskanál méz
  • 2 szegfűszeg
Recept idők

Elkészítés:

A húst szeleteld fel ujjnyi vastagra, és a tenyereddel egy kicsit ütögesd meg. Fűszerezd sóval, borssal ízlés szerint. Az almát is pucold meg, és vágd négy részre. A hússzeleteket forgasd paprikás lisztbe, és serpenyőben pirítsd meg mindkét oldalát. Add hozzá az almát, a vajat, és süsd egy-két percig. Dobd rá a rozmaringágat, és fedd le. Párold körülbelül öt percig. 

Közben készítsd el a vörösboros körtét. A bort forrald fel a szegfűszeggel és a mézzel, majd tedd bele a megpucolt gyümölcsöt. Párold négy-öt percig. Fontos, hogy a körte roppanós maradjon, és ne főjön szét. Tálaláskor rakd a gyümölcsöt a sertéspecsenye mellé.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük