Csodás gyümölcsös kuszkusz tíz perc alatt: ünnepi köretnek is megállja a helyét

Az édes, gyümölcsös kuszkusz desszertként vagy köretként is tökéletes lesz.

Gyümölcsös kuszkusz
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az arab konyha egyik kedvenc köretét, a kuszkuszt édes formában, gyümölcsökkel is kínálhatod. Pakold meg mazsolával, vörös áfonyával, roppanós magvakkal, de a friss gyümölcsök is remekül mennek hozzá. Télen karikázz bele almát vagy konzervananászt, nyáron pedig bármilyen szezonális gyümölcsöt.

Gyümölcsös kuszkusz

Hozzávalók 4 személyre

  • 25 dkg kuszkusz
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg aszalt gyümölcs
  • 5 dkg mandula
  • 5 dkg cukor
  • 3 dl víz
  • 1 alma
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 teáskanál fahéj
  • pár szem dióbél
Recept idők

Elkészítés:

A vajat olvaszd fel, az almát vágd cikkekre, és locsold meg citromlével, hogy meg ne barnuljon. Forrald fel a vizet.

 

A kuszkuszt a cukorral, a fahéjjal és az aszalt gyümölcsökkel tedd egy tálba. Öntsd fel a vízzel, keverd hozzá az olvasztott vajat, majd takard le, és hagyd állni tíz percig. Amikor már az összes vizet magába szívta, forgasd hozzá az almát, és keverd el mandulával és dióbéllel.

Hasonló, nagyon finom fogás a krémes köleskása: reggelire is tökéletes lesz.

Krémes köleskása őszi fűszerekkel: ezt edd, ha unod a zabpelyhet

A hagyományos zabkása mintájára elhoztuk a szintén rostdús, tartalmas köleskását: igazi őszi változatot mutatunk melengető fűszerekkel és mézédes körtével.

Elolvasom

Kép: Jan Mach / Getty Images

Olvastad már?

Ezt is szeretjük