Pillekönnyű gyümölcsös egyensúlytészta: csak keverj össze mindent
Nagyanyáink méltán kedvenc kevert süteményét bármilyen idénygyümölccsel feldobhatod. A hozzávalók mennyiségét pedig könnyen megjegyzed.
Az egyensúlytészta praktikus édesség, hisz csak jól össze kell keverni, és nem tudod elhibázni az arányokat sem. A lényeg, hogy a vaj, a liszt, a cukor és a tojás súlya azonos legyen. Ehhez a tésztához lehetőleg réteslisztet használj. Bármilyen gyümölcs tökéletes bele, a savanykás áfonya kifejezetten illik az édes tésztába.
Gyümölcsös egyensúlytészta
Hozzávalók
- 20 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 4 db tojás
- 20 dkg gyümölcs
- 1 csomag vaníliás cukor
- citromhéj
Elkészítés:
A vajat, a kétféle cukrot, a tojások sárgáját keverd ki jól, majd forgasd hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjét és a reszelt citromhéjat. Részletekben dolgozd hozzá a lisztet, és keverd simára.
A tésztát simítsd vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe, és potyogtasd bele a gyümölcsöt. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg körülbelül 35 perc alatt. Mielőtt kivszed a sütőből, teszteld tűpróbával. Ha a tésztába szúrt tűt üresen húzod ki, biztosan átsült.
A békebeli ízeket idézi meg az örök kedvenc meggyes piskóta is.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept