Színes, édes gyümölcsnyárs házi csokiöntettel: gyerekbulik kedvenc desszertje
Minél többféle gyümölcsből készíted a nyársat, annál látványosabb és finomabb lesz a végeredmény.

Színes, édes gyümölcsnyárs házi csokiöntettel: gyerekbulik kedvenc desszertje
Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

A kávéfilter erre is jó: olcsó trükk a smink tökéletesítésére »

Magyar márka táskái New Yorkban: a Nini Molnar nemzetközi sikerekre tör »

Felejtsd el az uncsi karácsonyi zoknit: ajándékozz élményt! (x) »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Zsúrokon nagy sikert arathatsz a mutatós nyárssal, és így a gyerekek is örömmel falatoznak majd a gyümölcsből. Főleg, ha csokiöntetet is kínálsz hozzá. Bármilyen friss vagy aszalt gyümölcsöt használhatsz, most bőven van miből válogatni, a lényeg, hogy ne legyenek túl érettek. A munkába a gyerekeket is bevonhatod. A nyársra a gyümölcsök mellé pillecukor is kerülhet.

Gyümölcsnyárs csokiöntettel

Hozzávalók:

  • 10 dkg málna vagy eper
  • 3 db kivi
  • 2 db barack
  • 10 dkg áfonya
  • 1 db narancs

Csokiöntethez

  • 20 dkg étcsoki
  • 5 dkg vaj
  • 1 dl tejszín
  • 1 db alma
  • 1 evőkanál cukor
Recept idők

Elkészítés:

A pálcát vizezd be használat előtt 10 perccel. A gyümölcsöket mosd meg, csepegtesd le vagy itasd fel róluk a nedvességet. Amit kell, pucolj meg, és vágd kis darabokra. Ügyelj, hogy körülbelül egyforma nagyságúak legyenek. Tűzd a gyümölcsöket felváltva a pálcára.

Az öntethez a tejszínt öntsd egy tálba, és melegítsd forráspontig. Add hozzá a jó minőségű, darabokra tördelt étcsokit, a cukrot és a felkockázott vajat. Vízgőz felett kevergetve olvaszd össze. Ha egynemű, töltsd kis tálkába, és kínáld a gyümölcsökhöz.

Ezt is szeretjük