Gyümölcskrémes piskóta édesszájú délutánokra

Ha nem bírsz betelni a friss gyümölcsök ízével, akkor készíts belőlük süteményt. Próbáld ki isteni epres piskótánkat!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A jó idővel együtt jár, hogy végre előkerülnek az isteni gyümölcsössütemény-receptek. Ha van egy-két marok kevésbé friss, de még nem kidobásra ítélt gyümölcsöd, készíts belőle krémet, és kend egy háromfelé vágott piskótaalap lapjaira.

Gyors megoldás az édesség utáni vágy csökkentésére, ráadásul bármilyen gyümölcsből elkészítheted.

Gyümölcskrémes piskóta

Hozzávalók a piskótához:

  • 6 tojás
  • 6 púpozott evőkanál liszt
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • csipetnyi só

Hozzávalók a krémhez:

  • 15 dkg eper
  • 1 dl natúr joghurt
  • 1 evőkanál méz
  • fél dl habtejszín
  • fél citrom leve

Elkészítés ideje:

Egy-másfél óra, gyakorlattól függően.

Elkészítés menete:

A piskótához a tojásokat válaszd ketté. A sárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral keverd habosra, majd keverd bele a sütőporral vegyített lisztet. A fehérjékből verj kemény habot, és óvatosan forgasd a tésztához. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és öntsd bele a piskótatésztát. 180 fokra előmelegített sütőben süsd aranysárgára. Hagyd, hogy a sütőben kihűljön, csak ezután húzd le róla a sütőpapírt, illetve vágd hosszában három részbe.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Az epreket alaposan mosd meg, és vágd kisebb darabokra. A joghurtot a mézzel és a citromlével alaposan keverd össze, majd add hozzá a felvert tejszínt is. Keverd bele az eperdarabokat, és kend meg vele a piskótalapokat. Ízlésed szerint a sütemény tetejét is borítsd eperrel, netán porcukorral.

A legfinomabb gyümölcsös sütemények receptjei képpel

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük