Így készíthetsz mennyei gyümölcskenyeret karácsonyra: sokféle aszalt gyümölcs kerül bele
Sok családban elmaradhatatlan az ünnepi asztalról a puha gyümölcskenyér.

A karácsonyi gyümölcskenyér egyszerű kevert tésztából készülő süti, amelyet aszalt gyümölcsök gazdagítanak. Hogy milyen gyümölcsöt teszel bele, csak rajtad múlik: elmaradhatatlan belőle a mazsola, de sokan szeretik a sárgabarackot és a vörös áfonyát is, ezenkívül néhány kocka cukrozott gyömbér is csak jót tesz neki.
Gyümölcskenyér karácsonyra
Hozzávalók 1 darabhoz
- 15 dkg liszt + 2 evőkanál a gyümölcsökhöz
- 15 dkg vaj + a forma kikenéséhez
- 15 dkg aranymazsola
- 15 dkg vegyes aszalt gyümölcs
- 12 dkg cukor
- 10 dkg étcsoki
- 5 dkg cukrozott gyömbér
- 5 dkg dióbél
- 3 tojás
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 0.5 csomag sütőpor
Elkészítés:
A vajat keverd habosra a kétféle cukorral, majd add hozzá egyenként a tojásokat, a sót és ezekkel is habosítsd ki. Szitáld bele a lisztet, add hozzá a sütőport, és keverj belőle csomómentes tésztát.
Az aszalt gyümölcsöket, a mazsolát és a gyömbért szükség szerint aprítsd fel, és forgasd össze két evőkanál liszttel. Szeleteld fel a csokit és a diót is. Az összeset forgasd a tésztához.
Egy kenyérformát kenj ki vajjal, és bélelj ki sütőpapírral. Egyengesd el benne a tésztát, és told 180 fokos sütőbe 45 percre. Ha a teteje nagyon barnulni kezdene, fedd le alufóliával.
Gyönyörű vörös bársony keksz: ezt készítsd, ha egyszerűsítenél
Ez a vörös bársony keksz az egyik legkülönlegesebb desszert, amelyet az ünnepi időszakra készíthetsz, és mindössze 30 perc munka van vele!
ElolvasomKép: AndreyCherkasov / Getty Images