Békebeli püspökkenyér régi családi recept szerint: sokáig finom puha marad
Az aprított vegyes, aszalt gyümölcsökkel, fahéjjal készülő püspökkenyér sokáig eláll, így nem kell az utolsó pillanatra hagyni az elkészítését.

puspokkenyer
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A püspökkenyér régi karácsonyi sütemény, aminek biztos helye volt a bejgli mellett a családi vacsorán. Elevenítsd fel a régi hagyományokat! A tészta készülhet kelt tésztából, de a legegyszerűbb a kevert tésztás változat. Minél többféle aszalványt teszel bele, annál finomabb lesz. Mehet bele szilva, barack, kandírozott narancs, mazsola, vagy datolya is.  

Püspökkenyér

Hozzávalók:

  • 20 dkg aszalt gyümölcsök
  • 18 dkg liszt
  • 12 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 10 dg csoki
  • 10 dkg dió
  • 5 dkg mazsola
  • 1 db citrom
  • 2 db tojás
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 csomag sütőpoor
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

Az aszalt gyümölcsöket, a diót, a mazsolát és a csokit vágd kisebb darabokra, majd keverd össze a citromhéjjal, a liszttel, a sütőporral, a fahéjjal. A tojásokat válaszd ketté, a sárgáját keverd ki a cukorral, az olvasztott vajjal, majd forgasd hozzá a száraz elegyet. Dolgozd simára, végül pedig részletekben add hozzá a csipet sóval kemény habbá vert tojásfehérjét.
Egyengesd a masszát kivajazott, kilisztezett formába, és 180 fokon süsd meg 40 perc alatt. Amikor a tésztába szúrt tűt szárazon húzod ki, a süti biztosan elkészült. Porcukorral megszórva kínáld. 
A vaníliás kifli fantasztikusan omlós, porcukorral vastagon megszórva mennyei. 

Megjelent Mentes Anyu Szakácskönyve!

Mentesen táplálkozó családnak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Promóció

Ezt is szeretjük