Gyors pogácsa a szilveszteri bulira
Készíts mennyei pogácsát a lehető legegyszerűbben. Vendégváróként is megállja a helyét, de rágcsálnivalónak is viheted.

Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Kleopátra is ezt használta a fürdőszobában: a fekete köménymag olaj kívül-belül szépít »

Ezt idd reggelire, ha laposabb hasat szeretnél: vízhajtó smoothie céklával »

Egyszerű őszi smink, amit mindenki el tud készíteni »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A legjobb szilveszteri vendégváró a pogácsa, hiszen nemcsak gyorsan elkészül, hanem finom és laktató is, nem utolsósorban pedig kellőképpen felszívja az alkoholt.

Ha idén te rendezed a baráti újév-köszöntő bulit, vagy csak nem akarsz üres kézzel beállítani másokhoz, akkor készítsd el nagyon egyszerű receptünket. Semmi hajtogatás, semmi kelesztés.

Gyors pogácsa

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg sajt
  • 25 dkg túró
  • 25 dkg vaj
  • 15 dkg tejföl
  • 5 dkg friss élesztő
  • 1 tojás
  • só ízlés szerint

A tejfölt picit langyosítsd meg, adj hozzá egy csipetnyi cukrot, és morzsold bele az élesztőt. A lisztet a vajjal és tetszés szerinti mennyiségű sóval keverd össze, és add hozzá a lereszelt sajtot is. A felfuttatott élesztőt a tojás sárgájával és a túróval forgasd a lisztes keverékbe, és az egészet gyúrd össze.

Lisztezett deszkán nyújtsd ki a tésztát körülbelül ujjnyi vastagra. A tojásfehérjével kend meg a tetejét, majd szaggasd ki a tésztát. Előmelegített sütőben süsd aranysárgára a pogácsákat.

Ezt is szeretjük