Gyors lasagna receptek
Varázsold otthonodba az olasz konyha jellegzetes ízvilágát, és süss egyszerűen és gyorsan elkészíthető lasagnát!
Az itáliai konyhaművészet egyik oszlopa a lasagne, amit ezer és egyféle módon variálhatsz. Csak rétegezd egymásra a tésztalapokat, húsokat vagy éppen mártásokat, szórd meg az egészet jó alaposan sajttal, és dobd be a sütőbe!
Míg megterítesz, és elmosogatod a felhasznált eszközöket, már meg is sül, így gyorsan tálalhatod a farkaséhes családi hadseregnek.
Brokkolis lasagne
Hozzávalók:
- 40 dkg brokkoli
- 8 dkg Cheddar sajt, reszelve
- 4 dl tej
- 1 üveg konzerv lecsó
- 1 púpozott evőkanál liszt
- 1 evőkanál vaj
- lasagne-tésztalapok
- feketebors
A brokkolit szedd rózsáira, és forró vízben főzd meg. Csepegtesd le, keverd össze a lecsós alappal. A vajat olvaszd fel egy serpenyőben, és keverd hozzá a lisztet. Öntsd bele a tejet, és állandó kevergetés mellett forrald fel. Ha sima a szósz, szórj bele ízlésed szerint borsot, illetve a lereszelt sajt felét.
Tésztalapokkal bélelj ki egy kisebb tepsit, és kanalazz rá a brokkolis keverékből. Önts rá a sajtos szószból, és addig folytasd a rétegezést, míg a hozzávalók el nem fogynak. Végül szórd meg a maradék sajttal, és előmelegített sütőben süsd készre.
Zöldséges lasagne
Hozzávalók:
- 30 dkg darált hús
- 25 dkg lasagne-tészta
- 25 dkg francia zöldségalap
- 20 dkg gomba
- 15 dkg reszelt sajt
- 3 dl tejföl
- 2 evőkanál liszt
- paradicsomlé
- olaj
- majoránna
- só
- bors
A darált húst pici olajon pirítsd meg. Keverd hozzá a zöldségalapot és az apróra vágott gombát. Ízlésed szerint sózd, borsozd, szórd meg majoránnával, és főzd puhára a zöldségeket. Ekkor öntsd fel pici paradicsomlével, keverd hozzá a liszttel vegyített tejfölt, és forrald fel.
Egy tűzálló tál aljára tégy egy sor tésztalapot, majd rétegezz rá egy sor húsos szószt. Addig folytasd a rétegezést, míg a hozzávalók el nem fogynak. Az utolsó szószréteg tetejét szórd meg reszelt sajttal, és előmelegített sütőben süsd készre.
Mexikói lasagne
Hozzávalók:
- 30 dkg cukkini
- 30 dkg paradicsom
- 30 dkg sajt
- 2,5 dl enchilada szósz
- 2 fej vöröshagyma
- 2 teáskanál olívaolaj
- 1 konzerv feketebab
- 1 konzerv kukorica
- fél marék aprított koriander
- lasagne-lapok
- olaj
- csipetnyi őrölt kömény
A felaprított hagymát olajon dinszteld meg. Add hozzá a kockára vágott cukkinit, és szórd rá a köményt. Néhány perc alatt puhítsd meg, majd keverd hozzá a feldarabolt paradicsomot, a babot, a kukoricát és az enchilada szószt. Amikor minden megpuhult, vedd le a tűzről, és add hozzá a koriandert is.
Egy tűzálló tál aljába tégy egy sor tésztalapot. Kanalazz rá a cukkinis keverékből, és szórj rá pici sajtot. Addig folytasd a rétegezést, míg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejét jó alaposan hintsd meg sajttal, és előmelegített sütőben süsd készre.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Lasagne-tekercs
Hozzávalók:
- 10 lasagne-lap
- 10 kelkáposztalevél
- 10 szelet bacon
- 5 dl tej
- 2 evőkanál vaj
- 2 evőkanál liszt
- oregánó
A lasagne-lapokat főzd sós vízben majdnem teljesen puhára. Ugyanebbe a vízbe mártsd bele néhány percre a kelkáposztaleveleket. Fektess le egy szelet bacont, rakd rá a lasagne-lapot, végül a kelkáposztalevelet. Göngyöld fel, majd tűzd meg. Járj el ugyanígy az összes tekerccsel, és rakd őket egy kör alakú, tűzálló tálba.
A vajat olvaszd fel, keverd hozzá a lisztet és a tejet, majd hagyd, hogy besűrűsödjön. Locsold a besamelt a göngyölegekre, szórd meg az egészet oregánóval, és előmelegített sütőben melegítsd össze.
OLVASD EL EZT IS!
- tészta
- rakott
Hipergyors rakott tészták
- tészta
- gyors receptek
20 perces tészták hétfő estére
- olasz
- tészta