Gyors lasagna receptek
25 perces olasz vacsora
Varázsold otthonodba az olasz konyha jellegzetes ízvilágát, és süss egyszerűen és gyorsan elkészíthető lasagnát!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az itáliai konyhaművészet egyik oszlopa a lasagne, amit ezer és egyféle módon variálhatsz. Csak rétegezd egymásra a tésztalapokat, húsokat vagy éppen mártásokat, szórd meg az egészet jó alaposan sajttal, és dobd be a sütőbe!

Míg megterítesz, és elmosogatod a felhasznált eszközöket, már meg is sül, így gyorsan tálalhatod a farkaséhes családi hadseregnek.

Brokkolis lasagne

Hozzávalók:

  • 40 dkg brokkoli
  • 8 dkg Cheddar sajt, reszelve
  • 4 dl tej
  • 1 üveg konzerv lecsó
  • 1 púpozott evőkanál liszt
  • 1 evőkanál vaj
  • lasagne-tésztalapok
  • feketebors

A brokkolit szedd rózsáira, és forró vízben főzd meg. Csepegtesd le, keverd össze a lecsós alappal. A vajat olvaszd fel egy serpenyőben, és keverd hozzá a lisztet. Öntsd bele a tejet, és állandó kevergetés mellett forrald fel. Ha sima a szósz, szórj bele ízlésed szerint borsot, illetve a lereszelt sajt felét.

Tésztalapokkal bélelj ki egy kisebb tepsit, és kanalazz rá a brokkolis keverékből. Önts rá a sajtos szószból, és addig folytasd a rétegezést, míg a hozzávalók el nem fogynak. Végül szórd meg a maradék sajttal, és előmelegített sütőben süsd készre.

Zöldséges lasagne

Hozzávalók:

  • 30 dkg darált hús
  • 25 dkg lasagne-tészta
  • 25 dkg francia zöldségalap
  • 20 dkg gomba
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 3 dl tejföl
  • 2 evőkanál liszt
  • paradicsomlé
  • olaj
  • majoránna
  • bors

A darált húst pici olajon pirítsd meg. Keverd hozzá a zöldségalapot és az apróra vágott gombát. Ízlésed szerint sózd, borsozd, szórd meg majoránnával, és főzd puhára a zöldségeket. Ekkor öntsd fel pici paradicsomlével, keverd hozzá a liszttel vegyített tejfölt, és forrald fel.

Egy tűzálló tál aljára tégy egy sor tésztalapot, majd rétegezz rá egy sor húsos szószt. Addig folytasd a rétegezést, míg a hozzávalók el nem fogynak. Az utolsó szószréteg tetejét szórd meg reszelt sajttal, és előmelegített sütőben süsd készre.

Mexikói lasagne

Hozzávalók:

  • 30 dkg cukkini
  • 30 dkg paradicsom
  • 30 dkg sajt
  • 2,5 dl enchilada szósz
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 teáskanál olívaolaj
  • 1 konzerv feketebab
  • 1 konzerv kukorica
  • fél marék aprított koriander
  • lasagne-lapok
  • olaj
  • csipetnyi őrölt kömény

A felaprított hagymát olajon dinszteld meg. Add hozzá a kockára vágott cukkinit, és szórd rá a köményt. Néhány perc alatt puhítsd meg, majd keverd hozzá a feldarabolt paradicsomot, a babot, a kukoricát és az enchilada szószt. Amikor minden megpuhult, vedd le a tűzről, és add hozzá a koriandert is.

Egy tűzálló tál aljába tégy egy sor tésztalapot. Kanalazz rá a cukkinis keverékből, és szórj rá pici sajtot. Addig folytasd a rétegezést, míg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejét jó alaposan hintsd meg sajttal, és előmelegített sütőben süsd készre.

Lasagne-tekercs

Hozzávalók:

  • 10 lasagne-lap
  • 10 kelkáposztalevél
  • 10 szelet bacon
  • 5 dl tej
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • oregánó

A lasagne-lapokat főzd sós vízben majdnem teljesen puhára. Ugyanebbe a vízbe mártsd bele néhány percre a kelkáposztaleveleket. Fektess le egy szelet bacont, rakd rá a lasagne-lapot, végül a kelkáposztalevelet. Göngyöld fel, majd tűzd meg. Járj el ugyanígy az összes tekerccsel, és rakd őket egy kör alakú, tűzálló tálba.

A vajat olvaszd fel, keverd hozzá a lisztet és a tejet, majd hagyd, hogy besűrűsödjön. Locsold a besamelt a göngyölegekre, szórd meg az egészet oregánóval, és előmelegített sütőben melegítsd össze.

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük