Foszlós kakaós kalács gyorsan
Isteni reggeli
Ezt a finomságot pikk-pakk összedobhatod egy hétvégi reggelen, amíg sül, addig pedig kényelmesen elkészülhetsz.

Ez is érdekelhet

Ki ne szeretné előre látni a jövőt? (x)

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Borozzunk együtt: legyél trendszetter, válaszolj, nyerj! (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Bonyodalom a Hotel Numerában. (x)

beauty and style

Annyira megváltozott Bella Hadid, hogy sokan nem hiszik el, hogy nem plasztikáztatott »

A pulóver még soha nem volt ennyire nőies: már nem a farmer a legjobb barátja »

Amiért a tej nem jó a bőrnek: tudományosan is igazolva »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nem is igazán kalács, mint inkább édes kenyér, de reggelire zseniális, és a kávétartalmának köszönhetően kicsit élénkítő édesség is.

Frissen, melegen nem is kell rá más, csak egy vékony réteg vaj vagy egy kis házi lekvár.

Kakaós kalács

Hozzávalók:

  • 6 dkg vaj
  • 4 evőkanál holland kakaópor
  • 2 bögre liszt
  • 1,5 bögre tej
  • 1 bögre teljes kiőrlésű liszt
  • 1 csapott evőkanálnyi sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1 csipet fahéj
  • 1 bögre cukor
  • 1 evőkanálnyi instant kávé
  • 1 tojás

Elkészítés ideje:

70 perc.

Elkészítés menete:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A száraz összetevőket - a lisztet, a sütőport, a kakaóport, a sót és a fahéjat - keverd össze egy tálban. Egy másikban keverd habosra a vajat a cukorral és a kávéval, majd add hozzájuk a tojást, és keverd homogén masszává az egészet a tejjel.

Ha megvan, keverd hozzájuk a száraz összetevőket is, ügyelve, hogy ne csomósodjon, a legjobb, ha egy habverőt használsz. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe - vagy bármilyen alkalmas formába - öntsd a masszát, majd told be a sütőbe körülbelül 50-60 percre. Ha szépen megpirult, a teteje pedig ropogósra sült, akkor kész van. Pihentesd körülbelül tíz percig, aztán már szeletelheted is.

Egyszerű, de nagyszerű receptek

Ha szeretsz főzni, de csak valami egyszerű ételhez van kedved, próbáld ki ezeket!

OLVASD EL EZT IS!

gomboc szilvas lead
  • krumpli
  • szilva

Szilvás gombóc

Ezt is szeretjük