Gyors és omlós sajtos pogácsa
Gyorsan elkészíthető rágcsálnivalóra vágysz? Vagy csak hirtelen vendégek toppantak be hozzád? Készítsd el finom receptünket!

Ez is érdekelhet

Téged is vár a Lasselsberger-Knauf virtuális családi háza! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Vásárolj a neten is kényelmesen! (x)

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

beauty and style

Kim Basinger unokahúgát szűk és kivágott partiruhákban fotózták »

Milyen típusú a hajad? Ez a fajta hajgumi illik hozzá a legjobban »

Kate Moss húga is gyönyörű: a 20 éves Lottie-ról különleges képek készültek »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nem sütsz pogácsát, mert nincs türelmed hozzá? Nem minden pogácsa készül órákig, sokszoros kelesztéssel, hajtogatással, szaggatással. Sajtos receptünket gyorsan összedobhatod, csak gyúrd össze a tésztát, készíts belőle apró golyókat, és már mehet is a sütőbe.

Akkor is tökéletes, ha hirtelen vendégeid toppannak be, ebben az esetben nyújtsd ki, használd a pogácsaszaggatót, majd süsd meg!

Sajtos pogácsa

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 2 kávéskanál só
  • 2 dl tej
  • 1 tojás

A vajat olvaszd fel, majd szitáld bele a lisztet. Keverd hozzá a lereszelt sajt felét, a sót és a tejet, majd az egészet gyúrd össze.

A tészta akkor jó, ha nem ragad. Vizezd be a kezed, csípj le egy-egy darabot a tésztából, és formázz belőle golyókat.

Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és egymástól viszonylag távol helyezd el a kis golyókat.

Kend meg a tetejüket tojással, majd szórd rájuk a maradék sajtot. Melegítsd a sütőt 180 fokra, és 20-25 perc alatt süsd pirosra a pogácsákat.

Ha nemcsak otthoni rágcsálnivalónak készíted, hanem vendégváró falatként, akkor nyújtsd ki a tésztát lisztezett deszkán, pogácsaszaggatóval szaggasd ki, majd ugyanúgy süsd meg, mint az apró golyócskákat.

Fotó: wikipedia.org/wiki/Pogácsa. Köszönet a képért!

OLVASD EL EZT IS!

rongyos kifli
  • reggeli
  • sütemény

A rongyos kifli receptje

Ezt is szeretjük