Gyors és omlós sajtos pogácsa
Gyorsan elkészíthető rágcsálnivalóra vágysz? Vagy csak hirtelen vendégek toppantak be hozzád? Készítsd el finom receptünket!
Nem sütsz pogácsát, mert nincs türelmed hozzá? Nem minden pogácsa készül órákig, sokszoros kelesztéssel, hajtogatással, szaggatással. Sajtos receptünket gyorsan összedobhatod, csak gyúrd össze a tésztát, készíts belőle apró golyókat, és már mehet is a sütőbe.
Akkor is tökéletes, ha hirtelen vendégeid toppannak be, ebben az esetben nyújtsd ki, használd a pogácsaszaggatót, majd süsd meg!
Sajtos pogácsa
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 20 dkg reszelt sajt
- 2 kávéskanál só
- 2 dl tej
- 1 tojás
A vajat olvaszd fel, majd szitáld bele a lisztet. Keverd hozzá a lereszelt sajt felét, a sót és a tejet, majd az egészet gyúrd össze.
A tészta akkor jó, ha nem ragad. Vizezd be a kezed, csípj le egy-egy darabot a tésztából, és formázz belőle golyókat.
Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és egymástól viszonylag távol helyezd el a kis golyókat.
Kend meg a tetejüket tojással, majd szórd rájuk a maradék sajtot. Melegítsd a sütőt 180 fokra, és 20-25 perc alatt süsd pirosra a pogácsákat.
Ha nemcsak otthoni rágcsálnivalónak készíted, hanem vendégváró falatként, akkor nyújtsd ki a tésztát lisztezett deszkán, pogácsaszaggatóval szaggasd ki, majd ugyanúgy süsd meg, mint az apró golyócskákat.
Fotó: wikipedia.org/wiki/Pogácsa. Köszönet a képért!
OLVASD EL EZT IS!

- sajt
- túró
Gyors stangli receptek

- reggeli
- sütemény
A rongyos kifli receptje

- sajt
- muffin