Gyors stangli receptek
Simán, sajtosan, túrósan
A reggeli hidegben már nincs kedved kiszaladni a pékségbe? Süss otthon házi készítésű, illatos rudakat, és indítsd a napot jóllakottan!

Ez is érdekelhet

Nyerj 2 főre szóló, 3 éjszakás nyaralást Ausztriába, az aktív pihenés paradicsomába (x)

Ingyenes lesz Budapest legnagyobb szezonnyitó borfesztiválja - Ekkor érdemes a Városligetbe menni (x)

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Szexi melltartók kivágott ruhákhoz: nem fog ki rajtad a pánt, mert nincs is »

A legfinomabb testolajok, melyektől feszesebb lesz a bőr: elmászó kontúrok és narancsbőr ellen »

Már megvan a jövő évi esküvői divat: légiesen könnyed selyem- és muszlinruhák a magyar tervezőtől »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A stangli elkészítése igazán egyszerű, így nem muszáj a boltban megvenni, ha a vendégeket ezzel szeretnéd megkínálni. Helyette gyúrd össze te magad a tésztát, ami a mélyhűtőben egyébként sokáig eláll.

A stanglit nemcsak vendégváró falatnak készítheted el, de, ha nagyobbra sütöd, akkor egy bögre kakaóval vagy egy csésze gőzölgő teával igazán kiadósan indíthatod a napod.

Sós stangli

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 4 evőkanál tejföl
  • 1 tojás
  • fél csomag sütőpor

A lisztbe szitáld bele a sütőport. Add hozzá a vajat és a tejfölt.

Ízlésed szerint sózd meg, és gyúrd össze a tésztát, majd hajtogasd össze, és pihentesd kicsit. Nyújtsd ki ujjnyi vastagságúra, és vágd nagyobb csíkokra.

Kend meg a tetejét tojással, és előmelegített sütőben süsd aranybarnára.

Sajtos stangli

Hozzávalók:

  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg rétesliszt
  • 15 dkg finomliszt
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál só

A lisztbe morzsold bele a vajat, és szórd bele a sót. Add hozzá a tejfölt, és gyúrd össze. Pihentesd kicsit, majd nyújtsd ki a tésztát ujjnyi vastagságúra.
Tojással kend meg a tetejét, majd szórd meg a lereszelt sajttal. Vágd fel nagyobb csíkokra, és előmelegített sütőben süsd készre.

Túrós stangli

Hozzávalók:

  • 70 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg túró
  • 5 dkg élesztő
  • 3 dl tejföl
  • 2 tojássárgája
  • 2 kávéskanál só
  • tej

A lisztet a vajjal, a cukros tejben felfuttatott élesztővel, a tejföllel és a sóval gyúrd össze. Pihentesd rövid ideig, nyújtsd ki, és vágd nagyobb csíkokra. A tészták közepére kanalazz az összetört túróból, és tekerd fel a stanglit.

Tojássárgájával kend meg a tetejét, és előmelegített sütőben süsd készre. Ízlésed szerint köménymaggal vagy durva szemcséjű sóval szórd meg a tetejét.

Képünk és leadképünk a Cselikatessz - Az étel sója blogoldalról származik.

Blog.hu ajánló