Gyors epres rétes
Nemcsak almával töltheted meg a hagyományos magyar süteményt, hanem a szezon slágergyümölcsével, az eperrel is.
A rétest általában almához vagy mákhoz társítjuk, pedig ha elrugaszkodsz a hagyományoktól, akkor új, izgalmas ízeket fedezhetsz fel. Az eperszezonban vétek lenne nem készíteni ilyen újdonságot.
Ha meggyorsítanád a folyamatot, réteslap helyett használj leveles tésztát, ami gyorsan megsül. A tölteléket kétféleképpen is készítheted.
Epres rétes
Hozzávalók:
- 50 dkg eper
- 3 dl tejszín
- 25 dkg mascarpone
- 1 csomag leveles tészta
- 1 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- porcukor
A leveles tésztát terítsd ki egy lisztezett deszkára, majd kend meg a kicsit felvert tojással. Egy késsel vagy rádlival vágd téglalapokra, majd egy sütőpapírral bélelt tepsiben süsd aranybarnára.
Az egyik változathoz a tejszínt porcukorral verd kemény habbá, majd add hozzá a felaprított epret, és keverd össze ezzel is, végül pedig a mascarponéval.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
A másik változatnál a cukorral és a tejszínnel keverd össze a mascarponét. Adagold habzsákba a krémet - mindegy, melyik változatot választottad -, a megsült tésztát vágd ketté, majd töltsd bele a krémet. Ha nem ízesítetted magát a krémet az eprekkel, akkor tedd őket a krémre.
OLVASD EL EZT IS!
- joghurt
- eper
Isteni sütésmentes epertorta
- gyümölcs
- eper
Mennyei epres linzer pudinggal
- piskóta
- édességek