Villámgyors túrós pogácsa kelesztés nélkül: 3 napig friss és puha marad
A túrós pogácsát gyerekjáték elkészíteni, csak összeállítod a tésztát, és már sütheted is.

A túrós pogácsa tökéletes hétköznapokra, hisz szempillantás alatt elkészül, de nagyobb ünnepekre is számolhatsz vele. Nem kell bele sem sütőpor, sem élesztő, tojás is csak a kenéshez. Akkor tudod elhibázni, ha túlsütöd. Bátran elkészítheted előre, hisz napokig puha, tökéletes állagú marad. Érdemes egyből duplázni az adagot, mert gyorsan fogy.
Gyors túrós pogácsa
Hozzávalók
- 25 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 25 dkg túró
- 2 teáskanál só
- 1 db tojás a kenéshez
Elkészítés:
A túrót villával nyomkodd meg egy kicsit, majd rakd hozzá a puha vajat, a lisztet, a sót. Jól dolgozd össze, majd tedd át lisztezett felületre, és nyújtsd ki a tésztát egy-másfél centi vastagra. Szaggasd ki kisebb méretű kiszúróval, és rendezd a pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól nagyobb távolságra. Kend meg a felvert tojással, ha szeretnéd, megszórhatod sajttal vagy szezámmaggal is.
Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd aranybarnára 15 perc alatt. Valószínű, ezt a mennyiséget két részletben tudod kisütni.
A pogácsa mellé készíts sajtos rudat is! Van néhány trükk, amitől fantasztikusan omlós lesz.